Successos

Un ferit amb cremades greus en l'incendi d'un pis a la Massana

Un home de 59 anys ha estat traslladat a la Vall d'Hebron de Barcelona i tres persones més han hagut de ser ateses a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell per inhalació de fum i ja han estat donades d'alta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una persona ha resultat ferida amb cremades greus i tres més per inhalació de fum en un incendi que s'ha declarat aquesta matinada en un edifici a l'entrada de la Massana. El ferit greu, un home de 59 anys, ha estat traslladat amb helicòpter a la Vall d'Hebron de Barcelona i es manté estable dins de la gravetat. La seva dona, en canvi, només ha resultat afectada per inhalació de fum, igual que els altres dos ferits, que són una parella de mitjana edat que vivia al pis adjacent. Tots tres han estat traslladats a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell i ja han rebut l'alta. Al migdia ha sortit del centre l'últim dels tres veïns afectats.

Els bombers han rebut l'avís del foc a les 6 hores i 17 minuts de la matinada, a l'avinguda de Sant Antoni 64 de la Massana. Segons els primers indicis, l'incendi s'hauria declarat "de forma accidental" al menjador de l'àtic de l'edifici i hauria afectat altres dependències del pis. La resta de pisos no s'han vist afectats, però s'ha hagut de desallotjar tot l'edifici.

Els bombers encara estan treballant a l'edifici per garantir la seguretat dels veïns. Tot i així, a les 10.30 hores del matí ja han pogut retornar a casa. Els perits segueixen avaluant els danys; a banda de l'àtic on s'ha declarat l'incendi, s'han vist perjudicats el cinquè i el quart pis per goteres.

Fins al lloc dels fets, s'hi han desplaçat 17 efectius del cos de bombers, amb 3 camions de foc, 1 d'escala i 2 ambulàncies. A causa de l'incendi, s'ha tallat la carretera CG3 en els dos sentits de la marxa, fet que ha provocat retencions tant a l'entrada com a la sortida de la Massana. Per això, Mobilitat ha habilitat un pas alternatiu, per la carretera d'Anyós, amb l'objectiu de repartir el trànsit. A les 9.45, però, la circulació ja s'ha restablert.

El cònsol menor de la Massana, Raul Ferré, que ha acudit al lloc dels fets cap a les 7 del matí, ha destacat "la feina com sempre excel·lent dels bombers" i ha subratllat "el fet que no s'hagi de lamentar cap víctima". Tot i que sembla ser que les assegurances podran resoldre els problemes derivats de l'incendi amb cada particular, Ferré ha deixat clar que "el Comú està a disposició per ajudar en el que calgui".

Un incendi declarat aquesta matinada a La Massana ha deixat un ferit de gravetat i tres més de lleus

El pis que ha cremat aquesta matinada a La Massana

tracking