CAMPS DE NEU

Els monitors crítics amb l'AAME s'associen per a un nou conveni

Els instructors reactiven una entitat ja existent de professionals de l’esquí

Els monitors crítics amb l'AAME s'associen per a un nou conveni

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els instructors disconformes amb l’acció de l’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME) s’han reagrupat en una nova associació per negociar amb les estacions un conveni professional que tingui en compte les seves especificitats laborals. Els monitors han reactivat, de fet, l’Associació Andorrana de Professionals de l´Esquí i Disciplines Associades (AAPED), que ja havia existit però que no estava en funcionament, per emprendre accions pel nou conveni.

Un dels membres, Gerard Escoda, recorda que aquesta entitat és oberta a tots els monitors que treballin al país, siguin nacionals o de fora, i a d’altres professionals de la neu. Els monitors havien car­regat contra l’AAME per haver fet pressió al Govern perquè s’apliqués la legislació laboral que els obliga a agafar un dia de descans i a treballar 40 hores setmanals, i que creuen que repercutirà en una pèrdua de sou d’entre el 15% i el 20%. “Malgrat el malestar, estem convençuts que compartim el 90% d’objectius amb l’AAME, de manera que estem oberts a establir relació per assolir un conveni que s’adapti a la feina de monitor”, va explicar ahir Gerard Escoda, que va matisar que ell mateix és també soci de l’AAME.

Un centenar de persones van manifestar-se al novembre per demanar la dimissió de la junta de l’AAME perquè consideraven que era la culpable de contractes que els perjudiquen. Escoda admet que enguany fan tard, però que començaran a treballar d’immediat per assolir el conveni, per tant, la primera reunió de l’associació serà aquesta setmana.

tracking