Una Miss Veneçuela, sospitosa d'estar en una trama de BPA

La Batllia també revela els milions ingressats per exdirectives de PDVSA

Una Miss Veneçuela, sospitosa d'estar en una trama de BPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Miss Veneçuela 2006 i semifinalista de Miss Món 2007, Claudia Paola Suárez Fernández, va ingressar un milió de dòlars a BPA el 4 de març del 2009 i en el formulari va reconèixer que tenia vinculació comercial amb les societats High Rise i Xarxa Bouquet. Així ho recull el sumari de la trama veneçolana a BPA que investiga la batlle Canòlic Mingorance. La model va exposar que aniria trametent a BPA trimestralment 500.000 dòlars que provenien d’assegurances i administració. Suárez Fernández figurava el març del 2009 com a titular d’un dipòsit a BPA juntament amb la societat panamenya Monolith Investments, que era de la seva propietat.

Etiquetes:

High Rise i Xarxa Bouquet són societats de Diego Salazar, el presumpte cap de la trama que suposadament va saquejar 2.000 milions de dòlars de la petroliera pública Petróleos de Venezuela (PDVSA) i que actualment està detingut al seu país juntament amb altres implicats. Salazar és el cosí de Rafael Ramírez, expresident de PDVSA i exministre d’Energia i Petroli, sobre qui la fiscalia veneçolana investiga si era el cap a l’ombra de tota l’operació que es feia a través de cobrar comissions presumptament il·legals disfressades de contractes falsos d’assessoria. Els suposats suborns servien per aconseguir contractes públics multimilionaris de PDVSA i es cobraven a través de societats panamenyes, com ara High Rise i Xarxa Bouquet, creades per BPA Serveis, i després es distribuïen entre els múltiples beneficiaris, entre els quals destaquen familiars de Ramírez, exdirectius de la petroliera i fins i tot alguns dels que havien fet les concessions de les obres o les assegurances.

El sumari també ha revelat que l’exdelegada a Espanya i Portugal de PDVSA, Julia van den Brule, va obrir un compte a BPA el 4 de març del 2008 per ocultar tres milions de dòlars i precisament era el mateix dia que la supervisora de PDVSA a Caracas, Íngrid Sánchez González, ingressava cinc milions de dòlars a l’entitat andorrana. Sánchez González i Van den Brule eren directives de la petroliera durant la presidència de Ramírez. Van den Brule va obrir el compte com a directora de gas, dient que tenia una empresa d’assessoria amb una facturació anual de dos milions de dòlars.

tracking