finances

Standard & Poor's manté el ràting d'Andorra amb perspectiva estable

Afirma que la situació financera millorarà amb l’acord d’associació i amb l’entrada a l’FMI

Standard & Poor's manté el ràting d'Andorra amb perspectiva estable

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’agència de qualificació Standard & Poor’s manté el ràting sobirà d’Andorra amb perspectiva estable en el seu darrer informe, publicat ahir. S&P va apujar un grau la qualificació del país el juliol de l’any passat fins a situar-la en BBB. En l’avaluació actual manté el ràting del país en BBB, que correspon a inversions estables amb una capacitat de pagament adequada, i en A-2 a curt termini, és a dir, amb capacitat suficient per respondre financerament tot i el risc de variar en cas de situacions econòmiques adverses. L’agència nord-americana fixa el creixement del PIB en l’1,5% per als propers dos anys gràcies a la recuperació econòmica d’Espanya i França.

El rendiment econòmic d’Andorra i el seu bon funcionament fiscal, afirma S&P, afavoriran “la contínua millora de la posició del país”. A més, sustenta la valoració favorable en la confiança que el Govern “continuarà implementant amb èxit la seva agenda de reformes” i s’homologui el país definitivament “a les pràctiques internacionals de supervisió financera”. L’agència de ràting també es refereix a les negociacions amb la UE i assenyala que “els termes de l’acord d’associació són favorables per a Andorra”. En aquest sentit, sosté que tant l’acord amb la UE com l’entrada al Fons Monetari Internacional (FMI) –que preveu per al 2018– afavoriran la situació financera del país i previndran de possibles futures crisis bancàries.

La nota d’Andorra era de BBB- amb perspectiva negativa des de març del 2015, quan va esclatar el cas BPA, però la darrera avaluació ja va donar la crisi per superada i ara la consolida. Tanmateix, indica que podria rebaixar el ràting si l’economia decreix, si els ingressos de l’estat descendeixen o si es detecten riscos al sector financer. Aquí es refereix explícitament a les possibles conseqüències per a les finances que podrien tenir els litigis en curs derivats de la resolució de BPA.

tracking