mobilitat

L'ACA vol iniciar una campanya de prevenció d'accidents

Respon als cinc sinistres mortals amb motos que hi ha hagut en un any

L'ACA vol iniciar una campanya de prevenció d'accidentsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Automòbil Club d’Andorra (ACA) té previst iniciar una campanya per conscienciar els conductors de cotxes i de motocicletes. La iniciativa es va començar a debatre a la junta del club de dimecres, encara que no va prendre forma definitiva. El club té previst concretar les mesures en una futura reunió de junta la setmana que ve. Des de l’entitat tampoc no descarten col·laborar amb el Servei de Mobilitat i Transport Públic del Govern d’Andorra. Segons les fonts consultades, aquesta campanya ve motivada pel nombre de víctimes d’accidents de motocicleta.

Durant aquest any de moment han mort dos conductors andor­rans, un en una carretera espa­nyola. El primer va ser Alfonso Cuenca, de 57 anys, que va morir a la rotonda del túnel de les Dos Valires, després de perdre el control del vehicle i encastar-se contra la barrera protectora de la calçada. L’altre cas, també del mes de gener, va ser el conductor andorrà de 64 anys que va perdre la vida després de patir un accident a la C-14, al terme municipal de Bassella, a l’Alt Urgell.

El 2017 tres motoristes més van morir a causa d’accidents a la car­retera. El primer va tenir lloc el 13 de setembre, quan el jove de 21 anys Sergi Curcoy Fillet va perdre la vida a l’N-340, a l’altura del poble castellonenc de Santa Magdalena de Polpís, després que la seva motocicleta fos envestida pel conductor d’un Audi A-6. Les altres dues víctimes van ser a les vies nacionals. El 26 d’agost, un veí del Pas de la Casa va patir un sinistre al quilòmetre 30 de la CG- 2, a l’encreuament de la via amb la carretera de la Solana, al Pas, i el 22 d’abril, un jove de 31 anys va perdre la vida després de patir un accident de circulació a la CG-3.

tracking