reportatge

Innovació andorrana

Cinc alumnes del Massachusetts Institute of Technology (MIT) imparteixen classes a tots els centres de batxillerat del país des del 8 de gener passat.

Innovació andorranaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Caldea és zona de barnussos i xancletes. Però no tot són aigües termals al gran termolúdic del Principat. Ahir, entre residents i turistes que visitaven un dels edificis més emblemàtics del país, un grup d’estudiants nord-americans va entrar a Caldea sense tovalloles a les seves motxilles. Els quatre joves, alumnes del Massachusetts Institute of Technology, (MIT) tenien una cita amb dos homes amb americana. Dins de l’Espai d’Innovació d’Andorra, situat a l’interior del mateix termolúdic, els esperaven el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, i el titular d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, que els van explicar el funcionament de l’Espai d’Innovació i dels projectes que s’hi desenvolupen, com és el cas del vehicle autònom o del CityScope.

I és que la Baula, el John, el Nicolás i la Hanna eren quatre dels cinc estudiants del MIT que, a través del programa MISTI Global Teaching Lab, imparteixen classes d’assignatures com ara tecnologia, ciències o informàtica als centres de batxillerat i de formació professional del país. Ho fan des del 8 de gener passat i, segons la Hanna, l’experiència, que finalitza d’aquí a dues setmanes, és “totalment enriquidora, tant en l’àmbit professional com en el personal”, ja que els universitaris conviuen amb famílies del Principat. “Abans no sabia quasi res d’Andorra, però ara crec que és un país amb molt potencial per a la innovació”, va assegurar el John, que està assignat al col·legi Sant Ermengol, on ense­nya matemàtiques.

A l’entusiasme dels alumnes del MIT pel projecte s’hi va sumar el dels ministres. En el seu parlament, Jover va celebrar l’estada dels universitaris nord-americans durant tres setmanes pel fet que els estudiants andor­rans aprenen ciències i milloren l’anglès. Una idea que va refermar, en un anglès quasi perfecte, Saboya, alhora que va recordar la importància de la innovació.

tracking