Política

SDP veu falta de rigor en el traspàs de 3 milions a l'AREB

Naudi diu que els diners s’han tret d’una dotzena de partides destacades

SDP veu falta de rigor en el traspàs de 3 milions a l'AREBARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi, va expressar ahir que veu “un problema de rigor” i “manca de previsió” en el traspàs de Govern de tres milions d’euros a l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) per afrontar els 109 procediments contenciosos judicials (civils i penals) que aquesta té pendents.

Víctor Naudi va lamentar que aquests diners es treguin de partides “importants” del pressupost de l’any passat com la de protecció d’allaus, rius, o del suplement de crèdit per a la passarel·la que ha d’unir la Plaça del Poble amb la del Consell General, que s’havia aprovat “deu dies abans”. També va recordar que un milió d’euros procedeix de la partida per a l’heliport, mentre que hi ha projectes prioritaris com la unitat de radioteràpia, “de la qual encara no tenim notícies del cost que tindrà” i que té una partida prevista de tan sols 160.000 euros.

En la roda de premsa setmanal del partit, el secretari d’organització d’SDP, Joan Marc Miralles, va qualificar el projecte de llei pel suplement “de doble trampa perquè s’imputa al pressupost de 2017 i perquè es va aprovar un avenç de fons el 27 de desembre, en ple període de vacances”. El pressupost del 2017 previst per a aquesta partida era de només 275.000 euros. “És un pas enrere, però sobretot una manca de respecte als consellers”, va considerar Víctor Naudi. Naudi va recordar que tot el suplement de crèdit “es destina a un despatx d’advocats” vinculat “al secretari general de Demòcrates per Andorra (DA)”, referint-se a Esteve Vidal. Naudi va titllar, a més, la quantitat de “desorbitada”.

tracking