Salut

Diagnosticats 125 nous casos de persones afectades per la grip la setmana passada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant la segona setmana de l’any s’han produït 125 nous casos de grip, i són els set dies més virulents des que es va començar el sistema de vigilància de la grip, aquesta temporada, al mes d’octubre. Les dades de la setmana passada revelen que el col·lectiu més afectat va ser el dels adults d’entre 45 i 64 anys, amb 37 casos, seguit de molt a prop pels adults d’entre 25 i 44 anys, amb 35. Els infants de 0 a 14 anys van patir 20 nous casos en canvi, un dels col·lectius que hauria de ser més vulnerable, el dels padrins majors de 65 anys, amb prou feines va arribar a la desena de casos. Dels 125 nous afectats, 90 van ser detectats a les consultes mèdiques, mentre que 35, van ho van fer els serveis d’urgències.

Aquestes dades representen un augment important respecte a l’anterior setmana, però sobretot a les de desembre quan el nombre de nous casos era molt petit. En els primers set dies l’any, van ser els adults d’entre 45 i 64 anys els qui van patir més, amb 42 casos. Els padrins seguien sent el col·lectiu menys afectat, amb només 15, i els infants en van patir 7.

El 2018, la grip ha arribat més tard que l’any passat però observant l’evolució de la seva taxa de temporada per cada 100.000 habitants, ja l’ha superat.

tracking