Justícia

Azahara Cascales, nova presidenta de la Batllia

El CSJ nomena Azahara Cascales nova presidenta de la Batllia

Azahara Cascales, nova presidenta de la Batllia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La penalista Azahara Cascales va ser nomenada dimecres pel Consell Superior de la Justícia (CSJ) nova presidenta del Tribunal de Batlles. Cascales ocuparà el càr­rec que Jaume Tor va deixar buit després que el CSJ el triés per exercir de magistrat de la sala civil del Tribunal Superior de Justícia. La nova presidenta de la Batllia assumirà dilluns les seves funcions, ja que està previst que aquest dia Tor prengui possessió del càr­rec després de la cerimònia protocol·lària que se celebrarà al migdia a Casa de la Vall.

La també penalista Cristina Bea havia presentat candidatura per presidir la Batllia, però finalment ha estat Cascales l’escollida pel CSJ. El president Enric Casadevall, en declaracions al Diari, va explicar que l’elecció de la nova presidenta és el resultat de l’entrevista personal realitzada a les dues candidates, que també van presentar un informe respecte del sentit que volien donar al seu mandat, i de la consulta realitzada a la resta de batlles.

Cascales és batlle des del setembre de l’any 2006, càrrec que va renovar el mateix mes del 2012. Poques setmanes després va demanar una excedència per exercir des del desembre del 2012 fins al final del 2014 d’assessora del ministeri de Justícia i Interior. Ho va fer a demanda del titular de la cartera, Xavier Espot, per col·laborar en l’elaboració dels diversos reglaments i lleis que s’han impulsat des del ministeri.

Respecte de Jaume Tor, dilluns s’incorporarà al càrrec de magistrat de la sala civil del Superior, fet que comporta que hi hagi una plaça vacant de batlle que el Consell Superior de la Justícia vol, en principi, cobrir. Per fer-ho haurà de convocar un concurs.

Cal recordar que Tor va substituir David Moynat com a president de la Batllia l’abril del 2015 i que tots dos es van presentar al càrrec de magistrat de la sala civil del Tribunal Superior. La decisió de donar el càrrec a Tor la va prendre el CSJ el novembre de l’any passat. Amb el seu nomenament ja estan cobertes totes les places de magistrat al Superior.

tracking