Equipaments

Torres sosté que els informes de l'heliport estan gairebé a punt i es portaran a França

El ministre d’Ordenament va mostrar confiança a fer públics aviat els detalls i terminis de l’obra

Torres sosté que els informes de l'heliport estan gairebé a punt i es portaran a FrançaFernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va explicar ahir que els informes tècnics pendents que han de validar la ubicació a Tresoles de l’heliport i la seva viabilitat “els tenim pràcticament enllestits” i que molt aviat es podrà donar un cronograma de com ha d’anar tota la construcció” de l’equipament. Torres va afegir que de manera “addicional” hi haurà també “els informes aeronàutics”, i “com bé es va dir, com bé va dir el cap de Govern, aquests informes els hauran de ratificar els experts francesos, com havien fet amb els altres informes”. Les previsions són, segons va defensar el Govern abans de l’estiu, que en cas que tots els informes d’idoneïtat siguin favorables, es puguin adjudicar aviat i iniciar els treballs de la partida d’urbanització que acabi determinant el projecte d’interès nacional de l’heliport. Enguany s’haurien d’adjudicar els treballs de construcció i l’heliport seria realitat el 2020.

La plataforma contra la ubicació de l’heliport nacional a Tresoles va criticar recentment que el ministre d’Economia, Gilbert Saboya, hagués avançat ja en cercles reduïts que els informes que esperen sobre el pla de viabilitat econòmica són positius. Els portaveus de l’entitat antiheliport van qüestionar-se com podia ser que el ministre digués que els informes serien positius si no estaven fets. El Partit Socialdemòcrata (PS) també va demanar explicacions pel canvi de criteri en l’elecció del terreny quant a anteriors projectes que tenien en compte criteris d’accés i proximitat al centre amb un sistema de punts.

Sistema GPS PEls vols, pendent

El ministre Torres també va explicar ahir que no hi ha novetats pel que fa la futura seguretat dels vols amb GPS a l’aeroport de la Seu. “No em consta que hi hagi cap novetat”, va dir Torres. Al setembre el ministre espanyol de Foment, Íñigo de la Serna, va dir que s’estava avaluant la qüestió. Ahir feia tres anys des que l’aeroport té catalogació comercial.

tracking