CATALUNYA

Un membre del PP insta Andorra a reconèixer Tabàrnia

Una campanya a Change.org ha recollit més de 200.000 firmes per al reconeixement de la regió

Un membre del PP insta Andorra a reconèixer Tabàrnia
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels impulsors de Tabàrnia va presentar ahir una petició a l’edifici de Tràmits de Govern perquè reconegui aquesta zona, que inclouria diferents comarques de Tarragona i Barcelona on no hi ha majoria independentista. En un vídeo publicat a Twitter, Enrique Fernández Sobrino, que el 2015 es va presentar a les eleccions municipals de Vallirana en tant que número quatre de les llistes del PP, va explicar que havien entregat la documentació per al reconeixement de Tabàrnia, que s’estudiarà la seva demanda i que els trametran una resposta més endavant.

Preguntats per aquesta qüestió, fonts de l’executiu van explicar ahir al Diari que no en tenien constància. La petició al Govern del Principat és només una de les accions que s’estan duent a terme per al reconeixement de Tabàrnia. A la plataforma Change.org s’han recollit gairebé 228.000 signatures per al reconeixement, segons els impulsors, d’una regió “històrica” que en el passat havia estat coneguda com el Comtat de Barcelona. Els creadors d’aquesta campanya al·leguen que Tabàrnia és una regió “que es diferencia en molts aspectes” de la resta de Catalunya perquè políticament defensa la unitat d’Espanya i seguir dins d’aquest estat. A més, denuncien que el sistema electoral els perjudica perquè en circumscripcions com Lleida i Girona fan falta menys vots per obtenir un escó. També demanen el dret a decidir per crear una nova comunitat autònoma dins d’Espanya i “independent” de Catalunya, i creuen que una eventual independència seria nociva per al turisme i per a les empreses.

L’objectiu de la campanya és assolir les 300.000 firmes, que més endavant s’entregarien als grups parlamentaris del PP, Ciutadans, el PSC i de Catalunya en Comú. La impulsora del concepte de Tabàrnia, que és el resultat de la contracció entra Barcelona i Tarragona, és la plataforma Barcelona is not Catalonia, que defensa la separació de Barcelona de la resta de Catalunya. La campanya sobre Tabàrnia va agafar protagonisme durant les vacances de Nadal ja que dirigents destacats de Ciutadans en van fer referència a través del seu compte de Twitter. Ho va fer, per exemple, la mateixa líder de la formació taronja, Inés Arrimadas.

En cinc de les deu comarques de la hipotètica Tabàrnia, però, les forces independentistes (Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP) van obtenir la majoria de vots el 21 de desembre passat. A més, si la divisió es fa entre les formacions retractores o les partidàries d’aplicar l’article 155 de la Constitució espanyola, els partits favorables a la intervenció de la Generalitat (Cs, PP i PSC) només s’imposen en dues comarques (Baix Llobregat i Tar­ragonès).

tracking