Rebuda als REIS d'orient

La màgia dels reis omple els carrers

Setze carrosses i unes 400 persones desfilen pels carrers de les parròquies centrals en la gran benvinguda a Ses Majestats

La màgia dels reis omple els carrers

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:


Ulls plens d’il·lusió i somriures permanents al rostre de petits i grans. Melcior, Gaspar i Baltasar van desfilar ahir en la gran cavalcada d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany acompanyats de fins a 400 persones entre patges, seguici reial, grups d’animació i membres de l’organització. La cavalcada va començar passats deu minuts de dos quarts de set de la tarda a la plaça Príncep Benlloch. Allà ja els esperaven milers de persones, la majoria de les quals eren nens i nenes acompanyats de pares i padrins. “Ja deuen venir!”, frissava en Biel quan escoltava els primers compassos del grup de percussió que obria camí a les carrosses d’animació i a Ses Majestats. Hi havia nervis i qui seguint la tradició de la rebuda a Ses Majestats s’havia fet a casa un fanalet amb paper i cartró per guiar-los el camí.

Les esperades setze carrosses de la cavalcada d’anit van recór­rer els eixos comercials i els principals carrers de les parròquies centrals amb els tres Reis d’Orient situats al final. Abans dels mags hi havia l’animació amb xanques de Gatzara Espectacles i coneguts personatges dels més petits com el Piolet, la Violeta i l’Andi, del Club Piolet, Bob Esponja, els Minions, Pepa Pig o uns simpàtics Mickey i Minie que no van dubtar en cap moment a acostar-se a la gentada a saludar. La majoria de canalla havia fet els deures i havia entregat fa dies la carta als Reis, però ahir encara n’hi havia que s’acostaven als patges per entregar-los la missiva plena de desitjos.

“Jo vull una bola amb llums”, deia la Cloe, que minuts després començava a frisar: “Que no venen els Reis?”, preguntava quan els seus pares l’estaven ajudant a recollir els caramels que havien llançat des de la carrossa d’Aladín. Sortosament quedava ben poc. Instants després apareixia la vistosa carrossa de Melcior d’enguany amb un Pegàs i tota una estructura inspirada en una au fènix, obra de l’artista Arnau Orobitg. L’estructura que transportava el Rei Gaspar amb dos lleons daurats i la de Baltasar, amb una esfinx egípcia, el seguien de prop. Tots tres saludaven i llançaven petons al públic i una pluja de caramels de colors aptes per a celíacs. Gaspar, a més, s’atrevia a estones a ballar al ritme de la música, arrencant alguna riallada. “El nen està molt content però costa posar-se a primera fila”, explicava Joan Vega, acompanyat del seu fill Gerard. “Hi ha molta gent però els Reis m’han agradat molt. Vull que em portin una pistola Hot Wheels”, afirmava el menut. En Rafael i l’Anna, una parella de turistes de Guadalajara, estaven encantats. “Fa tres anys que venim, és una cavalcada molt còmoda per als nens”, deia ell. L’Anna i la Carmen, les seves filles, afegien: “El nostre Rei Mag preferit és Gaspar, cadascuna li hem demanat tres regals.” L’Oriol i en Lluc, dos germans, recollien caramels amb grans riallades de la mà d’un patge de Baltasar. “He demanat als Reis una fàbrica Zombie Ball, que fa boles lletges amb bitxos dins”, anunciava en Lluc. Anit, Ses Majestats segur que van deixar moltíssims regals, però abans havien llançat més de 10.000 quilos de caramels a les parròquies centrals i molts quilos més a la resta del país. En el tram final, van fer parada a Sant Pere Màrtir per beneir el nen Jesús.

DISPOSITIU COORDINAT PER RECARREGAR LES LLAMINADURES

En el primer tram de la cavalcada, i mentre petits i grans saludaven els Reis, membres de l’organització i agents de circulació es donaven instruccions per car­regar amb més paquets de caramels les carrosses dels Reis. “Es fa per sectors perquè no portin tant pes”, explicaven. “No n’heu llançat gaires aquest tros d’abans”, recriminava una mare, però la festa seguia i una pluja de caramels continuava caient fins al final, a la plaça Coprínceps, a Escaldes.


La màgia dels reis omple els carrers

tracking