Reportatge

La petita bombera

Bianca, la nena que va néixer dimecres a la caserna dels bombers de Santa Coloma, ja dorm tranquil·la a casa, a Sant Julià, aliena al ressò mediàtic.

La petita bomberaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Només té quatre dies de vida, però a Sant Julià de Lòria ja la coneixen com a la bombera. Es tracta de la petita Bianca, el nadó que dimecres passat al matí va néixer a la caserna dels bombers a Santa Coloma. Dissabte al migdia dormia aliena al ressò mediàtic que va tenir el seu naixement, mentre la seva mare, Vania, també tenia l’ull fixat en dos dels seus cinc germans. “Divendres vaig anar a la farmàcia i ja em van preguntar com es trobava la bombera”, reia mentre explicava la història del naixement de la seva sisena filla. “Cap a dos quarts de set del matí vaig començar a tenir contraccions, però eren quatre o cinc cada hora, i amb la meva experiència pensava que encara em quedaven unes sis hores per parir”, asse-nyalava. Però cap un quart de vuit van començar a ser molt seguides “i la meva mare em va agafar a mi i als meus dos fills més petits per anar en cotxe fins a l’hospital”.

Vania, molt agraïda per la bona feina de la infermera i dels bombers que la van atendre, afegia que a l’altura de Santa Coloma van veure que no arribarien a l’hospital i van decidir anar a la caserna. “La meva mare va pensar que com ells tenen prioritat arribaríem abans, però no hi vam ser a temps.” I és que entre aparcar el cotxe davant la caserna i parir només van passar quatre minuts. “Vaig trencar aigües quan em van posar a la llitera i tot va anar molt ràpid”, explicava, mentre recordava que la infermera i un dels bombers estaven “molt nerviosos”, però que es van calmar i ho van fer molt bé, “tot i que no és la seva feina portar nens al món”. Vania ho deixava molt clar ahir: “els felicito”.

Està tan contenta que d’aquí uns dies “anirem a visitar-los” a Santa Coloma. La infermera i algun dels bombers que la van ajudar ja van anar a veure mare i filla a l’hospital el mateix dia del naixement. “Li han regalat un dudú”, afegia.

Vania, que només té 32 anys, és una mare experta. Té cinc fills més: quatre nens de 2, 3, 7 i 11 anys, i una nena de 9. Fa dos anys que va tornar de Barcelos, tot i que des dels 6 fins als 22 va viure a Andorra, on té la mare i una germana. Sempre estarà agraïda als bombers. Segons explicava en un tuit el director adjunt Jordi Farré, Bianca és el tercer nadó que neix en una caserna al Principat.

tracking