meteorologia

Vallnord obre totes les pistes i Grandvalira suma 15 quilòmetres

Les precipitacions permeten a les estacions acumular entre 30 i 50 centímetres de neu nova

Vallnord obre totes les pistes i Grandvalira suma 15 quilòmetresVallnord

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les nevades caigudes des de dimecres han permès a les estacions d’esquí condicionar més pistes per millorar el servei als clients en l’època de més afluència d’esquiadors. Vallnord anunciava ahir que ja pot oferir el cent per cent de pistes obertes. A Grandvalira les precipitacions els han permès guanyar quinze quilòmetres i condicionar 112 pistes de 127. Una situació, assenyalaven des de Vallnord, que els permet acabar l’any i encetar el 2018, “en un estat privilegiat”. Grandvalira, al seu torn, celebrava poder condicionar més superfície esquiable que la que havia previst abans de Nadal.

A Vallnord Pal-Arinsal encaren el final del 2017 amb la totalitat de pistes i remuntadors disponibles i acumulen més de 80 centímetres de neu en les cotes més altes. A Ordino-Arcalís les precipitacions han deixat 40 centímetres de neu nova i s’acumulen gruixos d’entre 65 i 125 centímetres al llarg del domini. Arcalís també té operatius la totalitat dels remuntadors. A Grandvalira ha caigut més de mig metre i la intenció és “a poc a poc” anar ampliant els 177 quilòmetres (de 210) que ara mateix té disponibles per a la pràctica dels esports de neu.

A banda de la pràctica de l’esquí, els dominis també ofereixen aquests dies un ventall ampli d’activitats. El dia de cap d’any Grandvalira acull la Sant Silvestre Skimo & Run a partir de les 16 hores amb pujada amb raquetes, esquí de muntanya o a peu fins a l’hotel iglú, al sector de Grau Roig. A les 18.30 es farà la tradicional baixada de torxes des del pla dels Espiolets. A Vallnord destaquen les propostes après-ski als restaurants Xalet Igloo, a Arinsal, el pla de la Cot, a Pal, i la Borda de la Coma del Forat d’Arcalís, amb propostes gastronòmiques centrades en les fondues.

Les carreteres

En acabar el dia ja només eren necessaris els equipaments especials per travessar el port d’Envalira i la frontera francoandorrana. Amb tot, al punt duaner s’havia aixecat la prohibició, vigent els dos darrers dies, de circular als vehicles de més de 19 tones.

EVACUACIÓ D'UN TELECADIRA AL SECTOR DE SOLDEU

Una ràfega de vent va provocar ahir un ensurt al telecadira del pla de les Pedres de Soldeu ahir. El giny es va haver d’aturar durant prop d’una hora després que descarrilés una de les cadires, i malgrat que cap esquiador va prendre mal, la incidència va obligar a l’evacuació. Des de l’estació van assenyalar que són incidències que es produeixen alguna vegada i que en tot moment es va garantir la seguretat dels esquiadors. Als afectats, l’estació els va lliurar una invitació perquè pugin a esquiar un altre dia per compensar-los pel succés patit.

Vallnord obre totes les pistes i Grandvalira suma 15 quilòmetres

tracking