La justícia espanyola acusa els Pujol de blanquejar diners usant Cathelicòpters

Un informe de la policia apunta els germans Josep i Jordi com a ideòlegs de l’operativa

La justícia espanyola acusa els Pujol de blanquejar diners usant Cathelicòpters

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge José de la Mata investigava des de feia mesos la relació dels Pujol amb l’empresa Cathelicòpters, adjudicatària de serveis de la Generalitat. Ahir el diari espanyol El Mundo publicava detalls d’un nou informe de la policia judicial lliurat a l’Audiència Nacional en què sosté que la família Pujol va blanquejar almenys dos milions d’euros a través de la companyia pilotada per Jorge Barrigón. L’escrit esgrimeix que van ser els germans Josep i Jordi Pujol Ferrusola, en connivència amb Barrigón, els que van idear l’operativa de rentat de fons de la família, dipositats al Principat, a través de préstecs ficticis per presumptament adquirir Cat­h­elicòpters.

Etiquetes:

Segons la informació recopilada pel rotatiu espanyol el jutge De la Mata sosté que “hi ha indicis per considerar l’existència d’una operació de blanqueig de capitals” que estaria ideada per Josep Pujol i Jorge Barrigón. Es va fer referència a un préstec concret fet l’any 2009 de 900.000 euros de Pujol Ferrusola a Barrigón i que pocs dies després el primer va realitzar un ingrés en efectiu de 933.000 euros en els comptes familiars. Segons el jutge, l’operativa tenia com a objectiu “emmascarar i ocultar la procedència de disposicions d’efectiu” d’un dels comptes de la família. L’informe de la policia espanyola sosté que amb operacions similars a aquesta es van blanquejar dos milions d’euros i hi afegeix que en el disseny de l’operativa també estava implicat Jordi Pujol Ferrusola, al qual s’atribueix la inversió posterior dels diners en negocis a Mèxic i els Estats Units.

Tanmateix, el jutge sosté que durant anys Cathelicòpters va rebre adjudicacions irregulars de contractes públics de la Generalitat gràcies als pagaments mensuals a un funcionari del govern català per obtenir els seus favors en les concessions i també a la intermediació de la família Pujol. S’atribueix a Josep Pujol el paper de facilitador de contactes entre Amelia Barrigón, responsable d’aquesta àrea al si de l’empresa, i les autoritats del govern català.

El Mundo recordava que la família nega els fets imputats i culpa l’exsoci de l’empresa, Antoni Rebés, que ha matingut plets amb Barrigón, de mentir per perjudicar la companyia. En declaracions a la cadena de televisió La Sexta, Josep Pujol Ferrusola insistia a negar el blanqueig i atribuïa les acusacions a socis i exparelles que actuen per despit referint-se també a Victoria Álvarez, l’exnòvia del seu germà Jordi, que amb les seves acusacions va donar origen al cas.

tracking