Els bombers atribueixen a una fallada elèctrica el foc al President

Efectius antiincendis i de la policia es van desplaçar a l’hotel per inspeccionar el lloc

Els bombers atribueixen a una fallada elèctrica el foc al PresidentXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Efectius del cos de bombers i agents de policia van tornar ahir al matí a l’establiment hoteler de l’avinguda Santa Coloma d’An-dor­ra la Vella per inspeccionar el lloc on es van originar les flames. I el servei antiincendis conclou que la causa més probable de l’incendi és una fallada elèctrica fortuïta a la zona de la sauna, que és on es va originar i va quedar concentrat el foc. No obstant això, la policia ha iniciat una investigació per acabar de determinar què és el que va succeir i corroborar que va ser un incident fortuït.

Etiquetes:

Ahir l’establiment hoteler havia reprès la normalitat, ja que els danys van quedar concentrats a la zona d’spa, situada a la setena planta. Els bombers van rebre l’alerta pel foc pels volts de tres quarts de nou del vespre i s’hi van desplaçar efectius del torn de guàrdia de la caserna de Santa Coloma que just s’incorporava llavors i també de l’anterior amb quatre camions. L’extinció es va donar per resolta en menys d’una hora. Tal com va comentar el cap de guàrdia, les condicions de l’incendi van fer relativament fàcil el seu control. Tot i això, les grans flames visibles des de l’exterior de l’edifici van posar en alerta ocupants de l’establiment hoteler i també veïns de la zona, alguns dels quals (els dels blocs adjacents) també van ser evacuats dels seus habitatges per precaució. A alguns clients de l’establiment els bombers els van fer sortir de les habitacions per la façana, usant un dels camions escala del cos. Existia el perill que les flames es propaguessin a les plantes per sobre de la setena (situades per darrere de la façana principal), que és on havia començat l’incendi, però finalment tot va quedar en un ensurt.

Un cop extingides les flames i evacuat el fum es va procedir a verificar que la instal·lació elèctrica de les diferents habitacions i espais de l’hotel funcionés perquè tots els clients poguessin tornar. Ahir des de l’hotel van asseverar que s’havia recuperat la plena normalitat.

SUFOQUEN UN INCENDI CAUSAT PER UNS GUARNIMENTS NADALENCS

Els bombers van haver de fer ahir una nova actuació relacionada amb un foc. En aquest cas afectava un edifici de dues plantes situat a la carretera de Prats, a la par­ròquia de Canillo, i l’origen eren uns guarniments nadalencs que decoraven la façana. El cos antiincendis va ser alertat per un particular deu minuts abans de les vuit de la tarda i fins al lloc dels fets s’hi van desplaçar efectius de les casernes de Canillo i també Santa Coloma amb un camió de foc, una escala i dues ambulàncies. Un cop al lloc, a banda de tirar una mànega d’aigua per sufocar l’incendi, els bombers que van actuar també van haver d’esbotzar la porta del balcó de l’habitatge per poder desendollar les llums nadalenques que havien originat l’incident. I és que en aquells moments no hi havia ningú a l’habitatge.

tracking