administració

Descarrega retarda al gener la reunió de la comissió de la Funció Pública

Descarrega retarda al gener la reunió de la comissió de la Funció PúblicaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern intentarà in extremis aconseguir que els representants dels sindicats de l’administració signin l’informe preceptiu sobre la reforma de la Llei de la Funció Pública. Tot i que la intenció de l’executiu era que el projecte entrés a tràmit després de Reis, la ministra de la Funció Pública i la Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, va decidir ajornar la reunió d’ahir de la comissió consultiva i convocar-la el proper 8 de gener.

Descarrega va prendre aquesta decisió després que els tres membres de la comissió corresponents als sindicats decidissin no assistir a la trobada d’ahir per la urgència de la convocatòria (traslladada només 48 hores abans) i pel desacord en el global de la reforma, fet que ha motivat que la decisió dels representants dels funcionaris sigui no signar l’informe pels retrocessos que consideren que contenen els canvis.

S’haurà de veure ara si assisteixen a la reunió del 8 de gener. Fonts sindicals van explicar que si no van tenir temps de preparar-se la reunió d’ahir pel fet d’avisar amb poc temps i coincidir amb les vacances de Nadal, passarà el mateix el dia 8 de gener, ja que impossibilita que els membres dels sindicats es puguin reunir prèviament per preparar-se els punts de la trobada. Això provocaria que la trobada del 8 de gener novament estigués mancada del quòrum necessari per reunir-se i s’hagués de tornar a ajornar.

En aquest sentit, l’emissió de l’informe es veuria retardada com també s’hi veuria l’enviament del projecte de llei al Consell General. D’aquesta manera, cada cop està menys clar si una de les reformes estrella de l’executiu demòcrata, que s’ha anat allargant fins arribar al tram final de la legislatura, tindrà temps per a la discussió en comissió, la presentació i anàlisi d’esmenes i finalment el debat i l’aprovació al ple del parlament es confirmi o no l’avançament electoral.

tracking