Turisme

L'operador israelià Arkia anul·la els vols a Alguaire i no durà esquiadors a Andorra

Cap dels avions programats pel britànic Neilson s’ha operat des de l’aeroport lleidatà per la boira

L'operador israelià Arkia anul·la els vols a Alguaire i no durà esquiadors a AndorraARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’operador turístic israelià Arkia ha decidit anul·lar la desena de vols entre els aeroports de Tel-Aviv i Lleida-Alguaire que tenia previst realitzar entre els mesos de febrer i març. La companyia preveia transportar un miler d’esquiadors a les pistes d’Andorra i aquest hauria estat el quart any consecutiu d’operacions a la infraestructura aèria lleidatana. Aeroports de Catalunya, l’ens del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que gestiona les instal·lacions aeroportuàries catalanes, va confirmar ahir el cessament de les operacions d’Arkia. L’aerolínia israeliana ha justificat l’anul·lació dels vols per “motius operatius interns”.

Qui continuarà utilitzant els propers anys l’aeroport de Lleida-Alguaire per portar esquiadors a Andorra és l’operador turístic britànic Neilson. Ho farà tot i que enguany encara no ha pogut aterrar ni enlairar-se des de la infraestructura catalana. El dijous 21 de desembre va haver de desviar els quatre vols previstos, fet que es va repetir dimecres passat. La boira, com és habitual a Alguaire, va ser la causant de la suspensió de les operacions a Lleida. Si fa una setmana tots els vols van ser desviats a l’aeroport de Reus, dimecres va variar una mica l’operativa. Els vols provinents dels aeroports d’Stansted i East Midlands van ater­rar a Barcelona-el Prat i els de Gatwitck i Manchester a Reus.

Un total de 700 viatgers van haver de fer més quilòmetres de car­retera per arribar a Andorra. També es van veure afectats 600 turistes més que tornaven a Gran Bretanya amb els avions que van aterrar a Barcelona i Tarragona. Neilson té previst portar uns 11.500 esquiadors a Andorra fins a l’1 d’abril, darrer dia de vols.

No tot són males notícies a l’aeroport d’Alguaire, ja que aquest any s’hi ha afegit la companyia sueca Quality Travel, que a partir del febrer i durant dos mesos transportarà turistes del país nòrdic per esquiar a Andorra. L’operadora, que fa anys que porta esquiadors al Principat, ha signat un contracte per a cinc temporades amb Aeroports de Catalunya. Vola des de sis ciutats de Suècia i també transporta esquiadors a Andor­ra des de l’aeroport de Barcelona.

tracking