Turisme

Setmana de Nadal amb bon ritme d'ocupació i compres

Hotelers i comerciants esperen encara més visitants per cap d’any i Reis

Setmana de Nadal amb bon ritme d'ocupació i compresXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Setmana de Nadal amb bons índexs d’ocupació i compres però amb una perspectiva encara més positiva de cara al cap d’any i Reis. Mentre que la Unió Hotelera va informar que l’ocupació passarà del 65% el cap de setmana passat al 85% el que ve, la presidenta d’Autèntics Hotels, Cristina Canut, va explicar que el moviment es va començar a notar ahir amb un 70% d’hotels plens. De cara a cap d’any, va avançar, faran pràcticament el ple, amb un 90-95% d’ocupació. Canut va destacar que els dies 24 i 25 es va notar a nivell de restauració, mentre que pel que fa als hotels, “el cap de setmana ha estat bastant fluix perquè la gent passa el Nadal a casa”. “La feina l’hem tingut als restaurants i els turistes han començat a arribar avui [ahir per al lector]”, va relatar. La dirigent hotelera va afirmar que a les parròquies altes també esperen bons resultats la setmana que ve, tot i que el nivell de reserves encara és moderat, del 40 o 50%. “Aniran omplint a última hora. No ens preocupa perquè ja fa anys que és així, la setmana de Reis es va omplint sobre la marxa”, a diferència de cap d’any, que “són molt previsors i reserven amb molta antelació, a principi d’any són més tranquils”, va dir.

A les estacions també s’estan complint les previsions pendents, però, del temps a partir de demà. Grandvalira preveu tenir fins a Reis entre 12.000 i 15.000 esquiadors diaris, amb el dia d’ahir com a punt fort. Des de Vallnord, tot i que no van donar xifres, van detallar que l’inici de les vacances de Nadal ha estat molt bo i hi ha molt bones previsions, ja que el nivell de reserves per als propers dies és òptim. Fonts de l’estació d’Arcalís van remarcar que de moment el nivell de visitants i les condicions són bones, en la línia de l’any passat, i amb gruixos de fins a un metre, però van matisar que la majoria d’esquiadors arriben per cap d’any i Reis.

Una bonança que també s’està plasmant a nivell comercial. Des del centre comercial Pyrénées van assenyalar que per Nadal s’ha notat un augment de compres d’última hora i que hi ha bones expectatives de pujada de la facturació els propers dies en un mes en què les vendes “han costat d’arrencar”, va afirmar.

Vuit quilòmetres de cua

Les carreteres van registrar ahir cues d’entrada i de sortida a la frontera del riu Runer. Les d’entrada van arribar fins als vuit quilòmetres a quarts de nou del vespre i les de sortida als 2,5. A l’entrada de Sant Julià van arribar als 3,5 quilòmetres al migdia.

tracking