Reportatge

Més Nadal que rebaixes

Molta gent pels carrers però percepcions oposades segons el comerç en l’inici de la campanya de rebaixes. Els eixos comercials van viure ahir una jornada de compres on alguns creien que pesava més la urgència de comprar el regal que els primers descomptes.

Més Nadal que rebaixesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Molta gent i alguna que altra corredissa d’última hora per les compres abans de les festes de Nadal. Així estaven ahir els eixos comercials del país, amb l’afegit que, tal com s’anunciava a la majoria d’aparadors amb descomptes del 25, del 30 o fins i tot del 50 i 60%, s’ha donat ja també el tret de sortida a les rebaixes, que s’allargaran fins al 28 de febrer. “Els descomptes atrauen molta gent, sí”, explicava al matí Samy Sousa, responsable de la botiga Calzedonia de l’avinguda Carlemany. Sousa hi afegia, però, que en el seu cas “ha afavorit tenir-ho a meitat de preu des de l’inici”. No era l’opinió de tothom: “Nadal ja és aquí, i rebaixes o no molta gent vindria igualment perquè ha de comprar els regals”, opinava l’Anabel, una de les dependentes de la botiga Liu · Jo del centre comercial l’Illa. “Els primers descomptes tampoc criden tant l’atenció”, comentava abans d’atendre una nova clienta. Malgrat que al matí la concurrència de persones era desigual i depenia del comerç, la presència de compradors va anar augmentant amb les hores. A Illa els nens i nenes, acompanyats de les seves famílies, feien també cua per entregar les seves cartes a un amable Pare Noel ben carregat de paciència i amb la promesa de complir els desitjos.

Per a l’Assumpció, de Perfumeria Júlia, les rebaixes tampoc eren del tot ahir el factor clau. “No ens afecta gaire perquè a la botiga ja fem moltes promocions de fa dies”, afirmava. A l’avinguda Meritxell, i entre les persones que passejaven carregades de bosses, la Fina i el seu marit de Barcelona explicaven que havien vingut “només d’escapada” per a comprar alguns regals. “No ens quedem, marxarem al vespre per passar el Nadal a casa”, explicaven. El mateix comentaven la Gemma i les seves amigues, també barcelonines. “No sabíem que aquí ja hi havia rebaixes, però volíem comprar alguns regals”, deien. El tret de sortida a la campanya de rebaixes va ser divendres. “Ha caigut massa a sobre de Nadal, és força fluix, la gent té el cap en el sopar amb família”, afegia també un dels dependents de la botiga Soho de la capital.

tracking