política

Toc d'atenció del síndic per la falta d'acord al grup mixt

Toc d'atenció del síndic per la falta d'acord al grup mixtFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Toc d’atenció del síndic general al grup mixt en el discurs de la sessió tradicional de Sant Tomàs. Vicenç Mateu va exigir als consellers generals “estar per sobre dels interessos de partit” i “fer tot el possible perquè res no entorpeixi el normal funcionament de la institució parlamentària”. En el parlament que va pronunciar a Casa de la Vall, en què va fer balanç de l’any parlamentari, va dir que “no ens podem permetre alentir el ritme”. Unes paraules que van ser rebudes amb crítiques per part de l’actual president del grup mixt, Pere López, que es va queixar que el síndic no s’hagi posat en contacte amb el grup de consellers afectats per veure com resoldre l’entrada dels cinc parlamentaris exliberals.

López va admetre que hi ha “diferència de visions” al si de l’agrupació i que, per tant, demanaran una nota jurídica a Sindicatura en què “aclareixi els dubtes als nous membres del grup mixt” i expliqui “com han de ser els acords”. “Hi ha idees diferents sobre com cal organitzar el grup mixt”, va afirmar, tot reconeixent que si no s’arriba a un acord global la solució podria passar per establir una presidència rotatòria.

Pintat va expressar la voluntat de resoldre el conflicte “al més aviat possible”, però va rebutjar entrar a analitzar possibles solucions perquè “encara no estem en aquest punt”. Víctor Naudi, de la seva banda, va concretar que l’objectiu és resoldre-ho a principi del 2018.

El cap de Govern, Toni Martí, va avisar els membres del grup mixt que “el temps no és etern” i va dir que “amb bona voluntat es poden posar d’acord”. El president del grup demòcrata, Ladislau Baró, va recordar que “queda un any de feina” i que de cara a la junta de presidents del 8 de gener s’hauria d’abordar la reconfiguració del grup.

Toc d'atenció del síndic per la falta d'acord al grup mixt

tracking