Corts tampoc troba motius racistes en l'atac a un jove jueu

Condemna els tres acusats a penes de presó condicional per agressió

Corts tampoc troba motius racistes en l'atac a un jove jueuXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tres joves que van agredir brutalment un altre de religió jueva a la sortida d’una discoteca de la Massana la matinada del 18 d’abril del 2014 després d’una discussió han estat condemnats a diverses penes de presó condicional pel Tribunal de Corts. Els magistrats no han considerat l’agreujant d’haver comès els fets per un mòbil discriminatori per motiu de la seva religió, identitat o condició personal. I no ho han fet després que en el judici que es va celebrar el 10 d’octubre la fiscalia canviés el seu escrit d’acusació per retirar l’agreujant. No ho va fer l’acusació particular, que demanava sis anys i mig de presó, un de ferm, per a un dels acusats; quatre anys, sis mesos ferms, per al segon, i dos anys i mig condicionals per al tercer.

Etiquetes:

Corts condemna el jove que va donar un cop de peu a la cara de la víctima, que ha perdut el 25% de la visió d’un ull per l’agressió, a dos anys i mig de presó condicional. L’acusat d’haver-se dirigit durant la discussió al jove jueu com a “escòria” i “rata jueva”, i d’haver dit que Hitler havia fet coses molt bones i que no havia matat prou jueus ha estat penat amb 20 mesos de presó condicional. I el tercer processat, que va colpejar al ronyó la víctima i que era menor de 21 anys la nit dels fets té una pena de 12 mesos condicionals.

Tots tres han estat condemnats per un delicte major de lesions doloses amb un mitjà amb perill de causar lesions més greus o la mort realitzat amb la col·laboració d’altres persones i a les penes de presó han d’afegir la prohibició de contactar amb el jove jueu durant sis anys. Hauran d’indemnitzar la víctima amb 68.309 euros i pagar-ne 11.000 a la CASS.

tracking