Laika vol accions per conscienciar propietaris de gossos incívics

S’ofereix a fer una campanya nacional i demana que s’ajorni crear una taxa per la tinença de cans

Laika vol accions per conscienciar propietaris de gossos incívicsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació animalista Laika s’ofereix al Govern i als comuns per capitanejar una campanya de conscienciació dels propietaris incívics de gossos i d’aquesta manera ajornar la creació d’una taxa per la tinença d’aquests animals. L’impost l’han proposat els comuns com a font per finançar el cens d’ADN que permetria localitzar els propietaris dels cans que deixin excrements a la via pública. Josep Mas, president de l’entitat, va explicar en declaracions al Diari que la campanya a nivell nacional permetria paralitzar un o dos anys la introducció de la taxa. “Si la campanya no té els efectes esperats, es podria tornar a replantejar el cobrament per tenir gossos”, va indicar Mas, que va voler deixar clar que l’entitat “està d’acord amb les sancions als propietaris incívics i que la resta de la societat recrimini aquestes accions”.

Etiquetes:

La campanya, que es faria amb els recursos de Laika, seria “molt pràctica”, amb mesures educatives i de conscienciació amb l’objectiu que els propietaris de gossos “sàpiguen com actuar”. Mas va parlar d’explicar coses “bàsiques”, com ara que un gos ha de sortir al carrer vàries vegades al dia i evitar d’aquesta manera que ho faci amb ansietat. També es buscarà que els propietaris cívics s’impliquin i quan se’n trobin un d’incívic els expliquin que no estan actuant correctament.

Laika també col·laboraria fent un mapa de les zones “més conflictives”, actualment es considera que són Terravella i l’avinguda Santa Coloma. Proposa que en aquestes zones hi hagi més controls per part dels agents de circulació de les actituds incíviques. Unes zones en les quals s’haurien de col·locar més expenedors de bosses de plàstic per recollir els excrements i fer pipicans. Altres mesures podrien ser modernitzar els sistemes amb els quals es netegen les miccions dels animals, així com enganxar cartells a la via pública informant de les sancions previstes per les actituds incíviques dels propietaris.

tracking