El director de Pdvsa que feia les concessions va cobrar 28 milions

Eudomario Carruyo dirigia la filial de la petroliera que va enviar durant dos anys 190 milions d’euros per a assegurances de Pdvsa a societats de la trama veneçolana a BPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’operativa per al que la Batllia considera saqueig dels fons de la petroliera veneçolana Pdvsa queda reflectit en un dels casos que s’estan instruint. Es tracta del suposat frau a les assegurances de la companyia. La mecànica és simple, segons el sumari. Tot comença amb un contracte firmat entre Joan Pau Miquel (representant a BPA Serveis) i el director financer i de filials de Pdvsa, Eudomario Carruyo, a través del qual el veneçolà passa a tenir una societat panamenya. Pdvsa crea una filial (PDV Insurance Company Bermuda) amb la qual passa a contractar les assegurances multimilionàries de la petroliera. Carruyo dirigeix aquesta filial, que envia 190 milions d’euros durant dos anys a la societat ISB per un suposat contracte de corretatge. Els representants d’ISB són Omar Farías, Luis Zabala i Luis Mariano Rodríguez Cabello (aquest últim és l’home de palla de Diego Salazar, cosí de l’expresident de Pdvsa i exministre d’Energia, i considerat el cap de la trama). Hi ha transferències documentades de PDV Insurance a ISB per valor de més de 330 milions d’euros.

Etiquetes:

Zabala i Rodríguez Cabello renuncien a les accions d’ISB en favor de la companyia Calabria Overseas, propietat de Diego Salazar. Eudomario Carruyo acaba rebent a la seva societat de BPA Serveis Bilford Inv més de 28 milions de dòlars provinents de fins a set transferències fetes per societats que pertanyen als veneçolans implicats a la trama. Per exemple, Highland Aset Corp., societat fantasma de Carreño, li envia 15,1 milions de dòlars. Tot està saltejat de contractes de suposades consultories que la instrucció considera falses i que permeten els enviaments de quantitats milionàries.

La instrucció conclou que aquest és un exemple de com s’articulaven les concessions fraudulentes o amb sobrepreu a empreses dels integrants de la trama per després pagar les comissions a aquells que havien decidit la concessió.

tracking