política

Liberals d'Ordino dona suport al lideratge de Jordi Gallardo

La consellera de la minoria Eva Choy lamenta la falta de comunicació amb Josep Pintat

Liberals d'Ordino dona suport al lideratge de Jordi GallardoXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de la minoria liberal d’Ordino Eva Choy es va alinear amb Jordi Gallardo després del trencament del grup parlamentari liberal, que ha comportat que cinc dels membres –entre els quals Josep Pintat– hagin passat al grup mixt. Choy, que es va presentar a les llistes com a independent i no forma part de la militància de Ld’A, va lamentar en declaracions al Diari els fets que han passat aquesta setmana. “Qualsevol trencament no és bo i ens hauria agradat que s’hagués mantingut unit”, va dir.

Choy va defensar l’abstenció de Gallardo en la reforma comunal perquè la llei presentava “indicis d’inconstitucionalitat”. A més, va assegurar que va ser el candidat a cap de Govern de Ld’A qui es va posar en contacte tant amb ella com amb Sandra Tudó, que conformen la minoria liberal d’Ordino, per demanar la seva opinió sobre les lleis de competències i transferències. “Gallardo ens va demanar l’opinió i ens va escoltar”, va dir Choy, que hi va afegir que el motiu de l’abstenció que van tenir tant Gallardo com Costa anava en línia “del que vèiem des del comú”. “Qui s’ha aproximat més a nosaltres va ser Gallardo”, va reiterar Choy.

A més, la consellera de la minoria liberal d’Ordino es va mostrar “sobtada” pel fet que el fins ara president del grup parlamentari liberal, Josep Pintat, no es comuniqués amb la representació del partit liberal a la parròquia. “Sí que vam trobar a faltar que no hi hagués cap relació”, va afirmar Choy. Preguntada per la seva presència a l’executiva que va servir per proclamar Jordi Gallardo com a candidat a cap de Govern, Choy va afirmar que ella hi va anar com a representant dels electes als comuns, tal com indiquen els estatuts de la formació. “Hi vaig anar com a representant dels càrrecs electes”, va manifestar. Atès que no forma part de la militància del partit, Choy tampoc no hauria pogut donar la seva firma a cap aspirant a ser designat cap de Govern.

Preguntada també pel procés que ha seguit la formació per escollir el candidat a liderar l’executiu en les pròximes eleccions generals, Choy no creu que la formació s’hagi precipitat per una possible estratègia de Toni Martí per debilitar Ld’A. “Ja estava previst i s’estaven seguint una mica els tempos que es marcaven des del partit”, va explicar la consellera de la minoria liberal. Amb tot, creu que encara és d’hora per saber si això pot perjudicar Ld’A les pròximes eleccions. “Hi ha hagut divisió, però qualsevol divisió pot debilitar o enfortir el partit. Caldrà veure com evoluciona tot”, hi va afegir.

També preguntada per la seva presència a les llistes de Ld’A+independents a les pròximes eleccions, Choy va dir que “encara és molt aviat” per pronunciar-se. “En l’àmbit comunal encara ens queden dos anys per endavant”. Choy va afirmar que el trencament que es va consumar la setmana passada el van mirar “una mica des de fora”.

Afectacions mínimes

Fonts de Sindicatura van explicar al Diari que si bé els treballs de comissió han quedat paralitzats, l’afectació serà mínima ja que ara hi haurà les vacances de Nadal pel mig i s’espera que la primera setmana de gener la situació ja estigui normalitzada. Ara farà falta un nou reglament del grup mixt per reagrupar els cinc consellers (Josep Pintat, Josep Majoral, Carles Naudi, Joan Carles Camp i Carine Montaner). S’espera que la sessió del Consell General de l’11 de gener els consellers ja ocupin la posició que els pertoca i que les comissions ja puguin tornar a treballar amb normalitat.

D’altra banda, està previst que demà Jordi Gallardo sigui ratificat com a candidat a cap de Govern per part de Ld’A a les pròximes eleccions generals durant el congrés extraordinari que organitza la formació.

tracking