inversions

La capital recupera la idea de la font de colors al Valira

La corporació pensa en un projecte inspirat en el del ministeri de Turisme que es faria aprofitant les obres de millora de la Rotonda

La capital recupera la idea de la font de colors al ValiraARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de construcció d’una font de colors al riu Valira prop de la plaça de la Rotonda, a Andorra la Vella, que el ministeri de Turisme ha hagut d’aparcar es vol recuperar des del comú de la capital, aprofitant la remodelació de l’avinguda Meritxell. Ho va avançar fa uns dies la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, durant una compareixença en què va informar dels projectes urbanístics que vol dur a terme la corporació l’any que ve fins a la finalització del mandat, el 2019.

Respecte a la Rotonda, Marsol va explicar que el projecte de remodelació de Meritxell també inclou una actuació en aquest punt neuràlgic de la capital, amb la col·locació del terra de granit que es posarà a tota l’avinguda, el manteniment de les parts laterals i la instal·lació d’una pantalla en una punta de la plaça. I en una segona fase de l’obra, va explicar, és quan es construiran les fonts al riu Valira. La cònsol va indicar que la idea és que hi participi el Govern, que és qui té la competència per actuar al riu.

L’objectiu final, va assenyalar Marsol, és dotar aquesta part d’Andorra la Vella d’un nou atractiu turístic. També va indicar que, malgrat inspirar-se en la idea de font de colors d’Andorra Turisme, el del comú seria un projecte nou, ja que la tecnologia en aquest tipus d’instal·lacions evoluciona molt ràpidament i la iniciativa del Govern és de fa gairebé quatre anys. Malgrat admetre que la idea de la capital és diferent, va reiterar que parlaran amb l’executiu.

Suport del ministre Camp

El ministre de Turisme, Francesc Camp, que va ser el principal valedor de la instal·lació d’una font de colors al Valira, va mostrar en declaracions al Diari el suport del Govern a la idea del comú d’Andorra la Vella. “Si ells volen fer-ho, nosaltres estem encantats, i si volen informació o el resultat dels projectes que es van presentar, els els entregarem sense cap tipus de problema”, va indicar Camp, que hi va afegir que malgrat que “tenim una bona col·laboració institucional, des del comú encara no ens han demanat res”.

El ministre va indicar que en l’àmbit pressupostari “no hi tenim cap partida destinada [a la font de colors] i si calgués una ajuda econòmica al comú, ho hauríem de valorar perquè caldria demanar un crèdit extraordinari”. És per això que va dir que “primer veurem com avança el projecte i després, si cal la nostra ajuda”.

Respecte al fet que la corporació de la capital hagi recuperat la idea, Camp va assenyalar que “és potestat del comú tirar endavant iniciatives perquè la parròquia tingui més atractiu”, i que “ens consta que és molt actiu en temes comercials i d’embelliment”.

Quant a la idea inicial, va recordar que “vam dir que volíem fer un complement al voltant de l’avinguda Meritxell que permetria donar més atractiu a la zona”, però que “en cap cas” seria un pol d’atracció turístic per a Andorra a causa del pressupost limitat que tenia. Camp va recordar que en l’àmbit pressupostari “no ha estat possible tirar-lo endavant perquè hi ha hagut altres prioritats en els darrers anys” i que “l’any que ve tampoc ho tindrem al pressupost, per tant no ho podrem realitzar”.

Projecte de Francesc Camp

El projecte de la font de colors al riu Valira amb espectacle musical es va conèixer el gener del 2014 i es va gestar amb un pressupost per part del Govern d’un milió d’euros. Es pretenia que fos un espectacle permanent de llum, aigua i so similar al que ja existeix a altres ciutats com ara Dubai, Brasília, Madrid o Barcelona. Un projecte clau per a Camp que finalment va quedar descartat.

LES CLAUS

1 Andorra turisme

Un milió d’euros per a una font de colors

El Govern va reservar una partida d’un milió d’euros al pressupost del 2014 per a un projecte d’Andor­ra Turisme sense adjudicar. El gener d’aquell any es va saber que era per, mitjançant unes fonts, tenir al riu Valira un espectacle permanent de llum, aigua i so.

2 Pressupost

Un projecte que va quedar descartat

Molt es va parlar del projecte de la font de colors al riu Valira, que va generar molts detractors, fins aquest any. Amb el ministre Francesc Camp com a gran valedor, els darrers pressupostos ja no han inclòs una partida per dur a terme l’espectacle al riu Valira.

3 Iniciativa

El comú el recupera per a la rotonda

El comú d’Andorra la Vella vol recuperar el projecte aprofitant la reforma de l’avinguda Meritxell. Ho va explicar la cònsol Conxita Marsol fa uns dies en una compareixença en què va parlar de les inversions que es faran el 2018 i el 2019. Una d’elles: una font de colors al Valira.

tracking