política

Gallardo acusa Pintat de no haver tingut prou “lideratge”

El president de Ld’A afirma que el partit “mai” va pressionar el grup però que va transmetre “el malestar”
per algunes votacions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat de Ld’A a les pròximes eleccions generals, Jordi Gallardo, va acusar ahir el president del grup parlamentari liberal, Josep Pintat, de falta de lideratge. Gallardo i els altres dos membres del grup parlamentari liberal, Judith Pallarés i Ferran Costa, van replicar ahir els motius pels quals el mateix Pintat i dos consellers més d’Unió Laurediana i dos de Ciutadans Compromesos han decidit abandonar el bloc per les desavinences i passar al grup mixt. En una roda de premsa al Consell General, l’encara president suplent del grup liberal va criticar la decisió, tot i que va reconèixer les “divisions” dins del grup després de la votació de la reforma comunal a l’octubre.

Gallardo va dir que des de Ld’A no hi va haver “mai” pressions al grup parlamentari, sinó “simplement intercanvi d’opinions”. Tanmateix, va afirmar que s’havia transmès “el malestar” de l’executiva de la formació respecte a algunes votacions al Consell. Gallardo va reconèixer que aquesta situació “s’ha donat molt” aquesta legislatura i que hi ha hagut “una constant demanda de major lideratge”. Preguntat per les esquerdes que es van obrir arran de la votació de la reforma comunal, a la qual es va abstenir tot i que en un principi hi havia de donar llum verd, el president de Ld’A va dir que no hi podia votar a favor perquè era “anar en contra” del que demanava el partit.

Decidit abans del Consell

Gallardo va afirmar que ell ja tenia la decisió presa a la reunió prèvia abans de la votació. Pintat havia acusat Gallardo de saltar-se la disciplina de vot ja que estava previst que també hi votés a favor, però que en saber que la consellera independent, Sílvia Bonet, avalaria la reforma, el candidat de Ld’A als pròxims comicis s’hi va abstenir per no perdre suports a la formació. Tot i que el mes de juny passat el partit tenia previst donar suport a les lleis, el sector més afí de Gallardo dins de la formació va demanar de manera “explícita” tenir en compte els informes demanats pel comú de Sant Julià de Lòria, que apuntaven indicis d’inconstitucionalitat de les lleis. Gallardo va assegurar que si “hagués estat necessari” donar-hi suport ho hauria fet, però hauria deixat l’escó. Tant ell com el conseller liberal Ferran Costa van dir, però, que les diferències es van superar en una reunió posterior. “Sobta que diguin que això fos l’excusa per trencar amb el grup parlamentari”, va dir Costa.

Pel que fa a les acusacions d’UL a Ld’A per apartar-los del procés per escollir el candidat a cap de Govern, Gallardo va assegurar que hi va haver dos membres de la formació laurediana –sense especificar qui– que van demanar que es complissin els estatuts després de la primera proposta presentada per Ld’A on, segons Gallardo, es preveia que hi poguessin votar la militància, els independents i els càrrecs d’UL. El candidat va justificar que per aquest motiu van optar per unes primàries on només podrien votar els afiliats. Els consellers que dimarts van deixar el grup tampoc estaven d’acord amb els tempos de Ld’A per triar el candidat. Preguntat per una possible precipitació de la formació per escollir l’aspirant a liderar l’executiu i d’haver caigut en una possible trampa de Toni Martí, Gallardo va dir que el procés es va posar en marxa al maig, quan encara no hi havia indicis d’un hipotètic avançament. “Penso que hi ha empatx de House of Cards”, va afirmar. D’altra banda, la consellera massanenca Judith Pallarés va negar que hi hagués un trencament amb Ciutadans Compromesos –del qual forma part– tot i la marxa de Carles Naudi i Joan Carles Camp. “Aquest trencament no sé on es veu”, va manifestar.

NI HI HA "CAP" PACTE AMB SDP

Jordi Gallardo va ser taxatiu a l’hora d’afirmar que ara per ara no s’ha tancat cap pacte amb SDP, tot i que va admetre que hi ha hagut trobades de Ld’A amb els progressistes a petició del partit presidit per Jaume Bartumeu. El candidat a les generals per Ld’A va afegir que el partit “es reunirà amb totes les forces polítiques que vulguin intercanviar opinions, però això no vol dir que haguem de fer qualsevol pacte”. També va fer referència al possible pacte d’UL i DA. “Hi ha a la premsa moviments d’altres partits d’àmbit parroquial amb DA i no he sentit que no siguin certs”, va etzibar.

Gallardo acusa Pintat de no haver tingut prou “lideratge”

Gallardo acusa Pintat de no haver tingut prou “lideratge”

Gallardo acusa Pintat de no haver tingut prou “lideratge”

tracking