reportatge

Barça, 'putes' i cocaïna

El Tribunal de Corts va jutjar ahir sis persones acusades de formar part d’una xarxa de venda de drogues. A dues se’ls va retirar l’acusació.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

De tant en tant comprava amb un amic uns quants grams de cocaïna a Catalunya, baixaven a Castelldefels, on tenia un apartament, anaven a veure un partit del Barça o un concert, sopaven i acabaven la nit de farra en un local de prostitució. Així van justificar ahir la seva relació amb les drogues dos homes andorrans, els principals acusats de pertànyer a una xarxa de venda de drogues, durant la vista oral en la qual es va jutjar sis persones per tràfic i consum. L’operació Or, realitzada el 2010 i que va servir per desarticular la xarxa, va acabar amb una vintena d’arrestats, amb una minsa quantitat de droga comissada i amb unes detencions basades només en escoltes telefòniques.

Que tant les investigacions com l’acusació de la fiscalia estaven agafades pels pèls en dona fe el fet que dues de les acusades, una per venda i l’altra per portar cocaïna fins a Andor­ra, van quedar ahir mateix lliures de tots els càrrecs. El ministeri públic, abans d’informar de les penes demanades, va anunciar que no formulava acusació, ja que l’única prova contra les dues dones era la declaració davant la policia d’un dels acusats que ahir es va retractar del que va dir.

Es tracta del principal acusat, per al qual la fiscalia demana 5 anys de presó, part condicional, i multa de 4.000 euros per tràfic continuat de cocaïna. I és que l’acusa d’haver entrat droga a Andorra per a la seva venda almenys durant quatre anys. I ho fa malgrat que no se’l va agafar venent coca ni se’n va trobar al seu domicili. Les converses telefòniques, que poden donar a entendre que tancava tractes tot i que mai es parla de droga, són la base de l’acusació. La defensa va demanar l’absolució per aquest delicte i va denunciar que algunes gravacions s’havien fet quan ja havia vençut l’ordre de la batlle. Pel consum continuat vol sis mesos condicionals.

La fiscalia demana per a l’altre principal processat, també per tràfic i consum, dos anys de presó, part condicional, i 1.000 euros de multa. La defensa vol l’absolució per tràfic i 4 mesos condicionals pel consum.

Per els altres dos acusats, un matrimoni francès, la fiscal vol per a l’home 3 anys de presó, part condicional, per tràfic i consum, i per a la dona 8 mesos, part condicional, per consum. La defensa del primer va demanar l’absolució pel tràfic.

tracking