justícia

La fiscalia demana sis anys de presó per als pares de la nena Nadia Nerea per estafa

La fiscalia demana sis anys de presó per als pares de la nena Nadia Nerea per estafa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia de Lleida demana 6 anys de presó per a Fernando Blanco i Margarita Garau, els pares de la nena Nadia Nerea, per un presumpte delicte continuat d’estafa. Els considera responsables d’haver-se apropiat d’1,11 milions d’euros de l’associació que van crear per recaptar fons teòricament destinats a tractar la seva filla d'una malaltia rara. Però segons l’escrit de l’acusació, els pares de la menor, que patia tricotiodistròfia però la seva vida no corria perill com asseguraven els progenitors en les compareixences públiques, van crear l’associació amb “ànim d’obtenir un lucre patrimonial il·lícit”. El fiscal assegura que l’associació només va ser “una excusa per recaptar fons amb la intenció de destinar els diners al seu propi consum i oci”.

Concretament, hi afegeix, Fernando Blanco i Margarita Garau van usar els ingressos per pagar el lloguer de l’habitatge i de diversos locals, per a la compra de vehicles, pagaments d’hotels i per a “compres i consums diversos”.

D’altra banda, s’han pogut identificar un total de 5.574 donants que van efectuar lliuraments de diners que anaven des de quantitats menors a un euro fins a superiors als mil a través de transferències bancàries. Però es calcula que centenars més van fer aportacions als quals no s’ha pogut identificar.

El pare, Fernando Blanco, continua en presó provisional, mentre que la mare es troba el llibertat però no ha pogut recuperar la custòdia de la menor, que resideix amb una tieta.

tracking