Energia

FEDA preveu que el consum elèctric baixi un 1% respecte a l'any passat

Albert Moles diu que l’ETR de l’Aldosa es farà en dos o tres anys i que ja s’està desenvolupant

FEDA preveu que el consum elèctric baixi un 1% respecte a l'any passat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general de FEDA, Albert Moles, va explicar que la previsió de la parapública és acabar aquest 2017 amb una reducció de l’1% en el consum d’energia i situar-se en els 578.000 milions de quilowatts/hora, un dels volums més baixos des del 2010, encara que el consum els mesos de desembre i gener serà superior als d’aquell any. Moles va destacar que el país produeix més energia que en els cursos anteriors i enguany s’arribarà al 18%, encara que des de FEDA es vol incrementar, sobretot gràcies a les energies renovables. “Govern està desenvolupant un pla sectorial d’estructures energètiques i encara l’estem perfilant per veure què podem fer des de FEDA, però està encaminat a incrementar la producció d’energies sostenibles.” El director general de la parapública va indicar que l’estació de l’ETR a l’Aldosa es farà en un termini de dos o tres anys: “Govern el va declarar d’interès nacional i nosaltres ja estem fent tot el possible per desenvolupar-lo.” Segons va explicar, és un projecte “que ja fa anys que està previst i nosaltres hem fet moltes inversions als ter­renys de la Gonarda”.

Moles va recordar que enguany s’han instal·lat 18 nous carregadors de vehicles elèctrics i que volen posar-ne més en aparcaments públics i privats per així “donar més visibilitat i que la gent vegi que aquí estem preparats”. Segons afirma, en total hi ha 250 vehicles endollables i “si segueix el pla engega, els incrementarem força els pròxims anys”. A més, està molt orgullós de la ràtio carregador/vehicle d’Andorra, “ja que la tenim de 6 o 7 quan a Noruega, el rei d’aquesta tecnologia, el té de 10 o 12”.

Finalment, també va destacar la política que segueix l’empresa per millorar el clima de treball. Moles va explicar que s’ha creat la figura de l’ambaixador “que desenvolupa iniciatives per millorar la manca de comunicació que existia i també estem definint els valors de l’empresa”.

tracking