Pont de la Puríssima

Satisfacció total pels resultats de la Puríssima

Els hotels assoleixen el ple a totes les parròquies en un inici de temporada d’hivern molt positiu per a les pistes d’esquí i els comerços

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les cues quilomètriques dels tres primers dies de pont feien presagiar bons auguris per al sector de la neu, els hotels i els comerços. La setmana de la Puríssima es va tancar ahir amb satisfacció després de cinc dies en què es van donar tots els condicionants perquè tot anés rodat. El bon temps i la presència de neu a les pistes va animar els esquiadors a acostar-se al Principat per fer els primers descensos, situació que, de retruc, va afavorir les reserves hoteleres i les compres.

El president de la Unió Hotelera (UHA), Manel Ara, es va mostrar molt satisfet per la plena ocupació dels establiments des de dimecres fins divendres a totes les parròquies. L’única incògnita és saber la xifra exacta de la nit de dissabte a diumenge, que podria no arribar al ple, tot i que Ara apunta que serà “bona”. “Feia un mes que ja vèiem que la demanda era molt gran”, va expressar el president de la UHA, que també va destacar les dades d’ocupació als hotels de les parròquies altes. “Començar així la temporada els dona aire”, va assegurar Ara, que va recordar que aquest pont va permetre als establiments situats a prop de les pistes deixar enrere la tardor que, juntament amb la primavera, és considerat un període de baixa afluència. “Afortunadament hem tingut neu i les perspectives són bones”, va afirmar Ara, que alhora va assegurar que les reserves de cara als dos ponts de quatre dies que hi haurà per Nadal també seran altes. Pel pont de la Puríssima, els preus han estat un 15% superiors respecte a l’any passat gràcies a la forta demanda.

BALANÇOS DIFERENTS

L’afluència de turistes aquests dies també ha servit perquè el sector comercial hagi registrat un ritme de vendes important. Sònia Yebra, presidenta de l’Associació de Comerciants i Propietaris de l’avinguda Meritxell, va afirmar que els venedors estaven “molt satisfets”. “El ritme de vendes ha estat molt bo i no ens podem queixar. La gent ha vingut amb ganes de comprar”, va dir Yebra, que va destacar les polítiques d’animació de les administracions per dinamitzar els carrers. Yebra va recordar que el nivell de vendes no serà el mateix respecte a l’any anterior, ja que el 2016 el pont va durar deu dies. Com en el cas del sector hoteler, preveuen recuperar-ho a final de mes. Per la seva banda, la presidenta de l’Associació de Comerciants de Carlemany, Susanna Venable, va fer un balanç dispar. “La restauració i els hotels sembla que han anat treballant millor i entre els botiguers alguns estan contents i d’altres, no tant”. Venable va reconèixer que hi havia més presència de gent a l’eix comercial però que això “no sempre es tradueix en vendes”.

RETENCIONS DES DEL MATÍ

La forta afluència de turistes feia preveure, però, una operació tornada complicada. Des de dos quarts de deu del matí es van produir retencions a la CG-1 en sentit sud per sortir del país que es van arribar a allargar des de la central de FEDA, a Escaldes, fins al punt fronterer del riu Runer. Els cotxes van circular en dos car­rils en sentit sud. El cap de l’àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, va dir que uns 130.000 vehicles han entrat al país durant aquest pont, una xifra superior als 89.000 del 2016. Bonell va afegir que caldria remuntar-se a fa uns 15 anys per trobar una xifra tan alta i va reconèixer que el dia més difícil de gestionar va ser dijous, atès que els turistes que entraven “convergien” amb les persones que anaven a treballar. Bonell va assegurar que “malgrat els fluxos importants de vehicles, la gestió ha estat impecable”. Les cues també van continuar després de creuar la frontera en direcció Espanya, ja que, segons el Servei Català de Trànsit, es van produir retencions en punts de les carreteres catalanes al Pirineu.

29.000 ESQUIADORS A VALLNORD

El domini esquiable de Vallnord va rebre un total de 29.000 esquiadors durant el pont. En un comunicat, va fer un balanç de l’inici de la temporada d’hivern “molt satisfactori” tant al sector de Pal Arinsal com al d’Ordino Arcalís, que va registrar la millor festivitat de la Puríssima dels últims sis anys.

Satisfacció total pels resultats de la Puríssima

Satisfacció total pels resultats de la Puríssima

tracking