Trànsit

El col·lapse en la circulació s'estén a l'interior per la baixada de pistes

Les retencions a Soldeu, el Tarter, Canillo i la Massana es van allargar unes cinc hores

El col·lapse en la circulació s'estén a l'interior per la baixada de pistesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El col·lapse en la circulació que es va viure dimecres per entrar a Andorra i creuar Sant Julià de Lòria es va estendre ahir a l’interior del Principat per l’efecte baixada de pistes d’esquí. Gairebé cinc hores de trànsit dens i cues van haver de suportar els conductors a la CG-2 per creuar Soldeu, el Tarter i Canillo en sentit sud i a la CG-3 al Prat del Colat a la Massana també en sentit sud. En el cas de la CG-3 també hi va haver cues per creuar el túnel del Pont Pla i Mobilitat va haver de regular el trànsit a la galeria.

Els problemes circulatoris es van traslladar a la tarda a les par­ròquies centrals amb trànsit molt dens al centre de les viles d’Escaldes-Engordany i Andorra la Vella i amb els aparcaments públics plens. La carretera de l’Obac i les avingudes Tarragona i Salou van patir retencions. A la tarda es van formar cues de fins a sis quilòmetres a Sant Julià de Lòria en direcció Catalunya pels vehicles que volien abandonar el Principat. La circulació a tot el país es va normalitzar passades les deu de la nit.

El matí tampoc va ser gens tranquil. Les retencions causades pels vehicles que volien accedir a Andorra des de territori català es van començar a formar cap a les deu del matí. Pels volts de les onze la cua era de nou quilòmetres a l’N-145 i de 3,5 a la CG-1 a Sant Julià en direcció nord. A la una de la tarda el global de retencions va arribar als 19 quilòmetres: 15,5 a Catalunya (N-260 i N-145) i 3,5 a Sant Julià de Lòria. Les aturades van continuar fins a les quatre de la tarda, quan van desaparèixer en la totalitat tant per entrar a Andorra com a dins en sentit nord. Al matí també hi va haver retencions per la pujada a pistes.

Nova jornada de col·lapse

Les previsions de l’àrea de Mobilitat per avui auguren una nova jornada de col·lapse. D’entrada al Principat es preveu trànsit dens durant tota la jornada a la frontera del riu Runer. De sortida, trànsit dens de les quatre de la tarda a les vuit del vespre.

Les darreres dades fetes públiques per Mobilitat indiquen que fins dimecres havien entrat a Andorra 67.638 dels 157.573 vehicles que es preveu que ho facin entre l’1 i el 10 de desembre. Dimecres, festiu a l’Estat espanyol, van accedir al Principat 19.053 automòbils, la xifra més elevada dels sis dies ja registrats dels deu que Mobilitat considera que s’allarga el pont de la Puríssima.

tracking