justícia

Gouarré porta el Col·legi d'Advocats a la Batllia per no deixar-lo exercir

L’ens recorda que el ginecòleg llicenciat en dret ha de complir els requisits que fixa la llei

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Batllia ha admès a tràmit la demanda interposada per Gerard Gouarré contra la resolució del Col·legi d’Advocats que desestimava la seva sol·licitud d’inscripció. Gouarré va tornar a sol·licitar l’alta després que fa uns anys el col·legi ja desestimés la seva petició, una decisió que llavors va ser avalada per la justícia. El Tribunal Superior va resoldre que un exercent del dret havia de complir uns criteris d’honorabilitat que en el cas del ginecòleg condemnat per abusos a pacients no es complien.

La nova sol·licitud de Gouarré arriba després que se li aixequés la inhabilitació per a tota la vida, decisió que el Tribunal Superior va prendre el març després que el plet arribés fins a Estrasburg i el tribunal europeu reconegués la vulneració de drets al metge perquè no se li havia aplicat la llei penal més favorable, que resolia que la pena accessòria (la inhabilitació) no podia ser superior a la principal (la de presó, que va ser de cinc anys).

Al seu dia, el lletrat de Gouarré va assenyalar que el facultatiu en principi no tenia previst tornar a la medicina. El que intenta ara és exercir al món del dret, però el Col·legi d’Advocats va indicar que si se li ha denegat la inscripció és perquè Gouarré, com la resta de professionals que ho demanin, ha de complir els requisits de la Llei de l’exercici de la professió, aprovada el 2014. Van indicar que l’anterior sol·licitud va quedar invalidada per la justícia i que aquesta s’ha d’adaptar a l’actual legislació que obliga, per exemple, a superar un examen i fer pràctiques per obtenir el certificat d’aptitud per treballar.

tracking