política

SDP veu factible el pacte amb Ld'A a nivell parroquial a les generals

El recurs d’inconstitucionalitat contra la reforma competencial es presentarà en breu

SDP veu factible el pacte amb Ld'A a nivell parroquial a les generalsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

SDP veu factible el pacte amb Liberals per fer llistes territorials conjuntes a les eleccions generals. Fins i tot amb el PS hi ha “possibilitats”, segons va assegurar ahir el conseller general del partit, Víctor Naudi, en roda de premsa, tot i reconèixer que amb els socialdemòcrates “no s’ha avançat tant” com amb els liberals. “Totes les respostes que hem rebut han estat francament positives i tenim esperances que això tirarà endavant”, va afirmar el secretari d’organització d’SDP, Joan Marc Miralles. Una coalició que tindrà com a punt comú, va subratllar Naudi, “encarar totes les reformes que Martí no ha estat capaç de fer” per garantir “la viabilitat econòmica i social”.

Naudi va criticar en la compareixença d’ahir davant dels mitjans la nova proposta que el Govern traslladarà a Brussel·les i que allarga a 30 els anys de moratòria del tracte preferent pel tabac. Naudi va expressar “preocupació” perquè “cada dia estan sorgint noves formes de fer”. “Que a la UE es plantegi una solució i al cap d’uns mesos se’n presenti una altra és poc seriós”, va criticar, alhora que va lamentar que l’executiu segueixi una estratègia a parer seu “a la defensiva” i no basada en propostes i demanant contrapartides. En aquest sentit, va defensar “demanar ajuts i facilitats” per crear unitats productives del món de l’alimentació que ajudin a diversificar l’economia.

Per altra banda, SDP també va denunciar que la reforma del reglament del Consell General “arriba tard”, perquè no es va presentar a començament de legislatura. Per a Miralles és “un indicador de final de legislatura”.

Recurs d’inconstitucionalitat

Naudi va donar a conèixer que el recurs que Ld’A, PS i SDP portaran al Tribunal Constitucional contra les lleis de competències i transferències aprovades pel Consell General està “força avançat”. En aquest context, va anunciar que el recurs que presentaran els tres partits de l’oposició s’entrarà “els pròxims dies”.

tracking