reportatge

Tot per salvar el kendo

Divuit mesos de presó condicional per al director tècnic de la federació per haver nomenat president una persona que no s’havia presentat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La trucada del Govern a qui era president de la Federació Andorrana de Kendo va aixecar la llebre. La persona que hi havia a l’altra banda de la línia assegurava que no era pas president de la federació d’aquesta art marcial japonesa i que no entenia per què el trucaven des del ministeri de Cultura per un pressupost i les seves diligències posteriors. Però ell figurava al registre com a president perquè el maig del 2014 s’havia informat Govern que aquesta era la decisió de l’assemblea general de la federació. El suposat president també era vocal de l’Associació Andorrana de Kendo (fet que també va negar), l’única entitat que estava federada i que també havia sol·licitat canvis al registre aquells dies després de la celebració d’una assemblea extraordinària. L’home també negava haver signat unes certificacions relatives a la federació sota la menció “vistiplau” del president i el seu nom.

L’embolic va acabar amb el processament i la condemna fa pocs dies del qui era en aquell 2014 director tècnic de la federació. Mestre de kendo, Corts l’ha condemnat a 18 mesos de presó condicional pels delictes de creació mediata de document no veraç per particular, de creació de document inautèntic i d’usurpació d’identitat. Delictes que condemnen la falsificació de les actes d’unes assemblees generals que mai no es van celebrar, el nomenament de dues persones (un president de la federació i vocal de l’associació i l’altre tresorer de les dues entitats) i la falsificació de la signatura i usurpació de la identitat del suposat president federatiu.

La investigació va posar en relleu que el condemnat ho havia fet per salvar el kendo andorrà, ja que, va dir un testimoni, “la federació estava en perill i necessitava una junta vigent”.

tracking