política

DA no “eternitzarà” el procés per escollir el substitut de Martí

La formació ‘taronja’ evita concretar una data per presentar un candidat a cap de Govern de “consens” tot i que espera tenir-lo al “més aviat possible”

DA no “eternitzarà” el procés per escollir el substitut de MartíFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

DA afrontarà sense pressa però sense pausa l’elecció del nou candidat a cap de Govern. En el congrés extraordinari celebrat ahir a l’Art Hotel de la capital, la formació taronja va posar les bases de la comissió que s’encarregarà de proposar un candidat de consens que més tard haurà de ser avalat pels més de 200 militants. Les reunions per avaluar futurs candidats començaran aquest mes, i tot i que la formació no vol allargar en el temps la decisió, tampoc es marca una data límit com sí que va fer Toni Martí, que al setembre es va mostrar partidari d’escollir el seu relleu com a molt tard a principis del 2018.

Eric Jover, que assumirà la presidència de DA fins a les pròximes eleccions generals en substitució de Carles Torralba, va manifestar que serà la mateixa comissió qui marcarà els tempos. Segons Jover, aquest grup “ha de veure el candidat que planteja el màxim consens i traslladar-lo a l’executiva”. Per la seva banda, Esteve Vidal, que passa a ocupar el càrrec de secretari general dins de l’executiva, va afegir que el procés de selecció “no té vocació d’eternitzar-se” i que esperen tenir el candidat “en un període breu” de temps. De fet, Vidal va apuntar uns terminis similars als que va manifestar Martí i va destacar que “l’important” és tenir el candidat “al més aviat possible”.

Eric Jover va afirmar que serà “complicat” trobar un relleu a l’actual cap de Govern, que no podrà optar a un tercer mandat per llei. Amb tot, Jover es va mostrar confiat que podran trobar persones “amb molt bon perfil” dins de la formació. Malgrat que s’especula amb diversos noms de dins de l’executiu que podrien optar a ser candidats, el mateix Martí va explicar en el seu discurs durant el congrés que “no hi ha ningú que estigui predestinat a ser escollit”. Al mateix temps, Vidal va reconèixer que el procés per rellevar Martí haurà de conviure amb les travesses polítiques. “Els noms formen part de la idiosincràsia política, i més a Andorra”, va admetre el secretari general, que va afirmar que el relleu el volen fer de manera “endreçada i responsable”.

Més transparència

El congrés de DA en què van assistir un centenar de militants i simpatitzants va comportar també el nomenament de Roser Suñé com a secretària d’organització. Tanmateix, la formació taronja va modificar els estatuts per revocar la militància a aquells membres que deixin de pagar dues quotes, una mesura instada pel Tribunal de Comptes. A més, va presentar un nou disseny de la pàgina web amb l’objectiu d’oferir més transparència. Precisament la cònsol de la capital, Conxita Marsol, que presentava l’acte, va instar l’executiu demòcrata a ser més “transparent” i donar més informació sobre l’acord d’associació.

tracking