institucions

Marc Vila deixa la presidència de Premsa Andorrana, SA, en ser nomenat Raonador del Ciutadà

Marc Vila deixa la presidència de Premsa Andorrana, SA, en ser nomenat Raonador del Ciutadà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Vila Amigo va fer efectiva ahir la dimissió com a president de Premsa Andorrana, SA (empresa editora del Diari d’Andor­ra), després que dijous passat el Consell General l’hagués nomenat nou Raonador del Ciutadà. Vila també deixa de ser membre del consell d’administració de l’editora, de la qual en va ser membre fundador i president executiu (1990-1994), i president del consell d’administració del 1998 al 2011 i del 2014 al dia d’ahir. El jurament com a nou responsable de la institució es farà dilluns vinent a les dotze del migdia a Casa de la Vall.

El nomenament de Marc Vila com a Raonador del Ciutadà en substitució de Josep Rodríguez es va produir en la sessió del Consell General celebrada el dia 23 passat en rebre el suport de 22 consellers en primera votació. La candidatura presentada per DA va ser secundada pels membres del grup de la majoria, els consellers liberals i la consellera independent Sílvia Bonet. Els tres representants del PS es van abstenir, mentre que l’únic vot en contra va ser el del conseller d’SDP, Víctor Naudi.

Vila és llicenciat en Dret i Filosofia i va ser ministre d’Exteriors del primer Govern constitucional, i d’Interior i Treball del 2011 al 2012. També ha estat membre de la Comissió Europea de Drets Humans del Consell d’Europa del 1996 al 2000.

tracking