premis

França condecora Marc Jover pels seus mèrits en educació

El director de sistemes educatius rep la medalla de Palmes Acadèmiques

França condecora Marc Jover pels seus mèrits en educacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del departament de Sistemes Educatius i Serveis Escolars del ministeri d’Educació, Marc Jover, va rebre ahir la medalla de cavaller de les Palmes Acadèmiques, que atorga el govern francès a les persones per la seva contribució al sistema educatiu i al patrimoni cultural gal. Jover va rebre aquesta distinció per part de l’ambaixadora francesa al país, Jocelyne Caballero, en un acte que va tenir lloc a la seu diplomàtica de França al Principat.

Marc Jover va fer èmfasi en la importància de l’educació de formar “futurs ciutadans” per garantir “una ciutadania democràtica” sobre la base dels drets humans. El director de Sistemes Educatius i Serveis Escolars es va mostrar satisfet per obtenir la condecoració i va agrair la feina feta pel seu equip. “És el reconeixement per a tot l’equip que hi ha darrere”, va dir Jover, que alhora va destacar la singularitat del model educatiu andorrà gràcies als tres sistemes que hi conviuen. Jover va destacar que les relacions entre els sistemes educatius andorrà, espa­nyol i francès “són fàcils”, i això permet que l’educació al Principat “funcioni bé”. “És molt fàcil trobar solucions”, hi va afegir.

A més,el director del departament va destacar que l’objectiu del ministeri és que els tres sistemes treballin de manera conjunta. Jover creu que s’han trencat els “tabús” del passat per tal que els alumnes dels diferents sistemes es coneguin entre si i es facin activitats conjuntes perquè “en el fons seran ciutadans del país”. Jover va iniciar l’activitat professional al sector privat per incorporar-se al ministeri d’Educació el 1999 com a professor de matemàtiques.

tracking