Llibertat amb càrrecs per a la conductora del xoc mortal

La dona, de 56 anys, està acusada d’homicidi i de lesions per imprudència greu i a l’hospital se li va fer una revisió mèdica

Llibertat amb càrrecs per a la conductora del xoc mortal

Creat:

Actualitzat:

La Batllia va decretar llibertat provisional amb càrrecs i suspensió indefinida del permís de conduir (fins al judici) per a la dona de 56 anys que va ser la responsable de l’accident en el tram de la CG-3 que uneix la Massana i Ordino en què va morir un home (Gregorio Rodríguez, de 55 anys) i un altre continua en estat crític a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. La conductora està acusada d’un presumpte delicte d’homicidi i lesions per imprudència. El sinistre va tenir lloc exactament dins del terme de la Massana, quan van impactar un tot ter­reny Volvo XC90 que conduïa la dona arrestada i una pick-up Ford Ranger en què viatjaven cinc operaris de l’empresa de Treballs Públics Heracles. En la declaració, segons van explicar fonts policials, la dona va manifestar que va patir un problema físic (com un desmai) que li va fer perdre el control del Volvo. El tot terreny va continuar recte en un revolt en direcció cap a Ordino, envaint el carril contrari, i va col·lidir frontalment amb la pick-up, conduïda per Gregorio Rodríguez, que anava en sentit cap a la Massana.

Etiquetes:

La dona, que només va patir ferides lleus, va explicar el problema físic com a causa de l’accident des del primer moment. No va ser detinguda en el lloc dels fets, com va avançar ahir el Diari, a causa que havia de ser atesa de ferides lleus a l’hospital. Va ser entrada la nit quan se la va arrestar pel presumpte delicte d’homicidi i lesions per imprudència, i va passar la nit de dijous a divendres al calabós de l’edifici de la policia, a Escaldes. Els controls que se li van realitzar tant d’alcoholèmia com de consum de drogues van donar negatiu. A més, també se li va fer a l’hospital una revisió específica per establir si tenia alguna dolença que pogués justificar el desmai que va al·legar com a motiu per a la pèrdua del control. Els resultats encara no es coneixen, tot i que fonts properes al cas van informar que a menys que es tracti d’una patologia que sigui molt evident tècnicament és molt difícil provar si la pèrdua de control pot tenir lloc a causa d’un problema físic o per un descuit.

La conductora va ser portada davant de la Batllia a mitja tarda, ja que la policia no va considerar necessari esgotar el termini màxim d’arrest preventiu. Pels volts de les vuit del vespre, després d’estar prop de tres hores a la Batllia, va ser alliberada amb càrrecs i se li va retirar el permís de conduir.

L’examen dels tècnics en el lloc dels fets va revelar que l’impacte no va ser ben bé frontal, sinó que el cop directe va ser especialment virulent en el costat de la porta del conductor (Rodríguez) de la pick-up. Per aquest motiu, la pitjor part del xoc va ser per als operaris que es trobaven al costat esquerre del vehicle i la conductora no va patir ferides importants.

UN PRESIDENT QUE MIRAVA ELS PARTITS AMB ESPERIT CRÍTIC

El món de l’associacionisme i de l’esport es va despertar ahir commocionat pel traspàs del president de la Pe­-nya del Reial Madrid d’Andorra, Gregorio Rodríguez. El president de la Ciberpe­nya Blaugrana, Eduard Colobrans, va escriure un missatge de record al seu compte de Facebook en homenatge a Rodríguez. Colobrans va afirmar que el president de la Penya del Reial Madrid era molt aficionat al seu equip i “molt respectuós amb tothom”. En una entrevista al 7Dies el 2012, Rodríguez va assegurar que vivia els partits de manera “tranquil·la” i que els mirava amb “esperit crític”.

L'HOME DE 60 ANYS SEGUEIX CRÍTIC A L'UCI DE L'HOSPITAL

El ferit més greu és l’home de 60 anys, que es troba en estat crític a l’hospital de Meritxell, on també està però a planta un altre implicat, que va patir fractures i traumatismes. El jove de 20 anys que va ser traslladat a l’hospital de Sant Pau està estable a la unitat de reanimació però aviat pujarà a planta.

EL TRAM DE L'ACCIDENT, UN "PUNT NEGRE" DE LA XARXA VIÀRIA

L’Automòbil Club d’Andorra considera que el tram de la CG-3 on hi va haver l’accident dijous és un punt negre. El president de l’ens, Enric Pujal, va explicar que aquest any “ja hi ha hagut dos accidents mortals al mateix lloc”. Pujal va afirmar que no fa falta que es produeixin accidents perquè un tram de la xarxa viària tingui aquesta consideració, ja que actualment es fan servir dispositius com càmeres i escàners que permeten detectar punts negres abans que es produeixin accidents. “Això permet fer estudis abans”, va declarar Pujal. Per la seva banda, el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va explicar que el comú està treballant amb la taula de Mobilitat dur a terme actuacions en el tram de l’accident per reduir el risc de sinistralitat.

Llibertat amb càrrecs per a la conductora del xoc mortal

tracking