Reportatge

Important la tradició

Un Black Friday que s’allarga fins diumenge arrenca amb importants descomptes que agraden tant a clients com a comerciants, tot i els preus ajustats.

Important la tradicióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sigui per una fallida del mercat, per aconseguir deixar enrere els números vermells o per l’augment del trànsit als carrers quan s’acosta el Nadal, el cert és que el Divendres Negre és una tradició forana que dona inici a la temporada de compres nadalenques. Conegut pel seu nom en anglès, Black Friday, se celebra el darrer divendres del mes de novembre, un dia després del Dia d’Acció de Gràcies, per inaugurar les compres de Nadal amb una baixada important dels preus. Andorra fa poc temps que s’ha apuntat al carro, i malgrat que és una jornada novella, els descomptes sempre troben un nínxol de fidels.

En el cas del Principat, les principals cadenes i marques se sumen al Black Friday amb descomptes que van del 20% al 70% del preu original. Un fet que ahir alguns establiments van coincidir a destacar que no beneficia les botigues perquè redueix molt el marge de benefici, però sí que contribueix a aconseguir moviment de clients. Una dependenta de la perfumeria Orquídia, que ofereix rebaixes del 20% i el 30%, assegurava ahir que “es nota molt i els clients ja demanen pels descomptes des d’ahir [abans-d’ahir per al lector]”. Amb tot, lamentava que “hi guanyem poc”, ja que els preus són molt ajustats. Una queixa que comparteix la responsable de la botiga d’electrònica Home Gallery II, que explicava que “vam començar a fer-ho fa tres anys, vam ser dels primers” a publicitar el Black Friday al país, però “no es nota gaire” perquè tot i els descomptes costa que la gent compri. “El problema són els sous”, manifestava.

Des dels establiments de Via Moda reconeixien que hi havia més trànsit de compradors que un divendres normal i valoraven positivament la iniciativa per tal de dinamitzar el comerç al centre del país. “Tot i que no tenim el descompte del 30% aplicat directament i els ho diem després, està bé per als clients i també per a nosaltres està molt bé”, narrava un dependent en un Divendres Negre que, al Principat, arriba fins i tot a les farmàcies.

tracking