Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consell de ministres

672.000 euros per la construcció de la sala de Santa Coloma que acollirà els frescos

La sala es construirà en una parcel·la situada entre l’avinguda d’Enclar i el carrer Verge del Remei, cedida pel comú d’Andorra la Vella
Actualitzada 22/11/2017 a les 19:24
El Govern ha adjudicat per un import de 672.829 euros la construcció de la sala d’exposicions de Santa Coloma que acollirà els frescos romànics. Aquesta sala estarà enllestida, un cop comencin els treballs, en vuit mesos, i es trobarà en una parcel·la entre l’avinguda d’Enclar i el carrer Verge del Remei que ha estat cedida pel comú d’Andorra la Vella al Govern.

Tal com ha posat en relleu el ministre portaveu, Jordi Cinca, aquesta sala servirà per posar “en valor” aquesta obra del romànic i també es donarà una ubicació definitiva a aquestes frescos que van ser adquirits pel Govern el 2007. Cal recordar que el disseny de la sala va sorgir d’un concurs d’idees destinat als professionals de l’arquitectura i que va guanyar Jordi Batlle.

D’altra banda, s’ha adjudicat també la construcció d’un mirador al vessant Pas de la Casa del port d’Envalira, per un import de 107.437 euros. Aquesta projecte, que tindrà un període d’execució de deu setmanes, s’emmarca en el projecte de millora del paisatge de l’entorn urbà fronterer que s’està duent a terme al Pas de la Casa i que vol també “posar en valor” el port d’Envalira. Els treballs consistiran, tal com ha concretat Cinca, en recuperar el sobreample de la calçada, la vegetació a l’entorn d’aquesta infraestructura i fer-hi una zona d’aparcament. A més, s’instal·larà mobiliari urbà. El ministre portaveu ha recordat que aquesta obra es duu a terme després d’un conveni que es va signar entre el Govern i Saetde, ja que aquest mirador està dins la concessió de la societat.

Dall de prats
El consell de ministres ha aprovat també els ajuts per al foment al dall dels prats del 2017, per un import de 389.926 euros. Aquestes ajudes beneficiaran 67 explotacions agràries. Tal com ha incidit Cinca, un dels objectius és que les explotacions del país puguin alimentar el bestiar amb farratge produït al Principat i, al mateix temps, fomentar el manteniment del paisatge i la biodiversitat. Segons ha destacat el ministre portaveu, els ajuts creixen un 4% respecte de l'import de l’any passat i constitueixen una “aposta pel foment del sector primari” i se sumen a les altres modalitats d’ajudes que es concedeixen des d’Agricultura.

A l’últim, cal destacar que el Govern ha acordat concedir ajudes per a la mobilitat a quinze investigadors per un import de 25.454 euros. Set d’aquests investigadors faran estades a centres de recerca de l’exterior i vuit presentaran els resultats de la seva recerca en congressos d’àmbit nacional i internacional. La xifra supera els 20.700 euros que es van concedir l’any passat.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts