Justícia

Un equip de fiscals peruans es troba al Principat per demanar informació pel 'cas Odebrecht'

Un equip de fiscals peruans es troba al Principat per demanar informació pel 'cas Odebrecht'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un equip de fiscals peruans es troba des de dimecres al Principat per demanar tota la documentació relacionada amb les transferències que va fer presumptament la constructora Odebrecht a comptes bancaris de BPA.

Segons explica el diari digital Perú 21, el ministeri públic del país llatinoamericà ha demanat informació sobre comptes bancaris de BPA que haurien estat vinculats a exdirectius de diferents empreses del Perú. Durant la seva estada, el fiscal també té previst interrogar als exdirectius de BPA per conèixer amb més profunditat els detalls de les transferències i de les operacions bancàries que s’haurien pogut realitzar.

La constructora brasilera Odebrecht hauria pagat 200 milions de dòlars (172 milions d’euros) en suborns a polítics, funcionaris, empresaris i testaferros de vuit països de Llatinoamèrica a través de Banca Privada d’Andorra, tal com recullen els informes de la policia andorrana. Odebrecht hauria fet obrir comptes xifrats a BPA als suposats subornats, que després aconseguien a la constructora brasilera contractes multimilionaris en obres públiques, i els abonava les comissions il·legals a través de societats.

tracking