ESTADÍSTICA

El nombre d'aturats baixa a 414 persones

Paral·lelament, creix un 55% el nombre d’ofertes de treball respecte a l’octubre de l’any passat

El nombre d'aturats baixa a 414 personesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 414 persones inactives buscaven feina el 31 d’octubre passat. Són les dades obtingudes del servei d’Ocupació que ahir va publicar el departament d’Estadística. La dada és un 18,3% inferior respecte a la que es va registrar durant el mateix mes de l’any anterior i és un 5,1% superior a la del del mes de setembre passat. De les xifres també es desprèn que hi ha més places de treball ofertes (1.373) que no pas demandants de feina. El nombre total de llocs proposats va créixer un 55% respecte a fa un any. Aleshores, només s’oferien 882 llocs de treball.

El sector en què s’oferia més activitat era el de serveis, que inclou la restauració i el comerç. En total, es proposaven 534 llocs. Pel que fa a la resta de sectors, cal destacar que s’oferien 98 places per al de la construcció, 161 per a administratius i 133 per a tècnics científics. D’altra banda, el nombre de treballs no qualificats que s’oferien l’últim dia del mes d’octubre passat eren 331. Per edats, el sector que buscava més feina era el que engloba les persones que tenen entre 40 i 59 anys, seguit del dels joves que tenen entre 18 i 25 anys i dels que en tenen entre 26 i 39 anys. D’altra banda, per nacionalitats, un 44,7% dels que cercaven un treball són andorrans; un 30,9%, espanyols; un 9,7%, portuguesos, i un 3,1, francesos.

A 31 d’octubre, un total de 14 persones es beneficiaven de la prestació de desocupació. D’altra banda, hi havia 239 persones que buscaven una feina millor de la que tenien a final del mes d’octubre. És una xifra un 68,3% superior respecte a la del mateix mes de l’any passat. Un 80% dels que busquen feina fa menys de sis mesos que estan donats d’alta al servei d’Ocupació, mentre que un 10% fa més de dotze mesos que intenta obtenir una feina.

Per la seva banda, dels demandants que volen trobar un treball millor de el que tenen actualment, un 48% tenen un contracte fix mentre que un 45,2% tenen un contracte temporal i, finalment, un 5,9% eren treballadors autònoms.

A L'AGOST, UN 3% MÉS D'ASSALARIATS

El nombre total d’assalariats del mes d’agost del 2017 va ser de 36.692 persones, amb un augment del 3% respecte al mateix mes de l’any anterior, que n’hi va haver 35.628. El mes d’agost del 2017 va presentar un augment remarcable del nombre d’assalariats, comparat amb el mateix mes de l’any 2016, en el sector dels transports i les comunicacions (+11,3%), en el de les activitats immobiliàries i serveis empresarials (+10,2%) i en el d’activitats socials i serveis personals (+6,8%). En canvi, van presentar variacions negatives destacables del nombre d’assalariats el sector de les indústries manufactureres (-3,5%;), el sistema financer (-2%) i el sector de l’educació, amb un descens de l’1,6% en comparació amb el mes d’agost de l’any passat.

tracking