Andorra reitera el compromís en la reducció d'emissions

Calvó presenta el projecte de llei de transició energètica i canvi climàtic

Andorra reitera el compromís en la reducció d'emissionsSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va participar ahir en el segment d’alt nivell de la 23a reunió de la Conferència de les parts del conveni marc de Nacions Unides sobre el canvi climàtic, a Bonn, Alemanya. En la seva intervenció, la ministra va remarcar el compromís d’Andorra per afavorir la reducció de les emissions, i va parlar concretament del projecte de llei de transició energètica i lluita contra els efectes del canvi climàtic en què s’està treballant. Calvó va indicar que aquesta normativa crearà mecanismes i mesures per catalitzar la transició, a l’entorn de la mobilitat sostenible, la reducció de la intensitat energètica global, la reducció de les emissions i l’estalvi de l’energia en la construcció, entre d’altres.

Etiquetes:

La ministra va incidir en la necessitat global d’incrementar els esforços amb la participació de tots els estats, i va voler deixar clar que tot i la seva dimensió, Andor­ra té un ferm compromís amb la reducció de les emissions per limitar l’augment de la temperatura per sota dels 2 graus i acostar-se el màxim possible a 1,5. Calvó es va mostrar convençuda que la lluita contra el canvi climàtic pot convertir-se en una oportunitat per innovar i millorar la qualitat de vida, convertint-se en una font de prosperitat per a la societat.

En paral·lel a la conferència, la delegació andorrana va participar a la trobada d’intercanvi relacionada amb el compromís de Ginebra relatiu als drets humans en l’acció climàtica. En el marc d’aquest compromís amb el medi ambient, Andorra va compensar el conjunt d’emissions de la participació de la delegació mitjançant la compra de crèdits de carboni.

tracking