Finances

Uns 1.300 clients amb comptes que sumen mil milions d'euros segueixen a BPA

El traspàs de comptes cada cop és més complicat per l’origen dels fons

Uns 1.300 clients amb comptes que sumen mil milions d'euros segueixen a BPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) va comunicar ahir el pas de BPA a Vall Banc de 87 comptes de 45 clients amb un valor total de cinc milions d’euros. El traspàs s’ha fet, segons fonts properes a l’AREB, un cop els titulars dels comptes han pogut demostrar l’origen lícit del capital que tenien a Banca Privada. Amb aquest últim traspàs es calcula que encara queden a BPA uns mil tres-cents clients amb una xifra equivalent a uns mil milions d’euros. El traspàs de diners cap a Vall Banc cada vegada ha estat més limitat perquè els titulars de comptes bloquejats a BPA es van circumscrivint cada cop més a persones que tenen molt difícil aportar els justificants que es requereixen perquè els seus diners quedin alliberats.

El traspàs comunicat a través del BOPA és el sisè que ha fet l’AREB seguint la mecànica d’anar desbloquejant comptes un cop s’acumulen una sèrie de clients que ja es poden validar. El procés va començar l’abril del 2016, quan va tenir lloc el transvasament del 92% dels clients de BPA sobre la base d’informes elaborats per PricewaterhouseCoopers (PwC) respecte a la totalitat dels clients de Banca Privada. L’operació comunicada ahir per l’AREB és, de llarg, la que menys diners ha desbloquejat. El fet que només siguin uns cinc milions d’euros té lloc perquè l’organisme ha optat per no esperar que s’acumulés una major quantitat de clients amb els justificants validats.

D’altra banda, la renda variable dels clients de Vall Banc (i dels que són a BPA) continua bloquejada a Suïssa en espera que el tribunal resolgui el recurs d’alguns clients de BPA.

tracking