Justícia

Jaume Tor i David Moynat són els candidats a la plaça al Superior civil

L’elecció d’un dels dos en deixa lliure una de batlle que es vol cobrir abans del 15 de gener

Jaume Tor i David Moynat són els candidats a la plaça al Superior civilARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actual president de la Batllia, Jaume Tor, i l’anterior responsable d’aquest òrgan, David Moynat, aspiren a ocupar la plaça de magistrat de la sala civil del Tribunal Superior de Justícia ara vacant. La de magistrat de la sala civil és la darrera vacant que queda al Superior després que dilluns passat la jurista catalana Elsa Puig jurés el càrrec com a jutge de la secció administrativa d’aquest tribunal. La plaça de batlle que quedarà vacant quan el Consell Superior de la Justícia (CSJ) anomeni el nou magistrat de la sala civil serà ocupada per la persona que en la darrera oposició realitzada va aconseguir la segona millor puntuació i que està en reserva. Aquesta decisió s’hauria de prendre abans del 15 de gener vinent, ja que només es pot guardar la plaça durant el període d’un any.

Jaume Tor va ser nomenat president de la Batllia l’any 2005 després que el CSJ decidís no renovar en el càrrec David Moynat, que va perdre la confiança dels integrants de l’òrgan de govern de la Justícia després que se li obrís un expedient disciplinari per la manera de procedir del jutge en un cas en el qual estava intervenint. De fet, Moynat va ser sancionat mesos després pel CSJ amb la suspensió per cinc dies de sou i feina. El seu successor, que fa més de dos anys que és al capdavant de la Batllia, és batlle des del 2005, abans havia estat secretari judicial i està especialitzat en l’àmbit civil.

Moynat, també adscrit a la jurisdicció civil, va començar a exercir com a batlle el 1997, després d’iniciar la trajectòria com a secretari judicial. El 2005 va ser nomenat president de la Batllia com a substitut d’Antoni Fiñana, que va abandonar la carrera judicial. El segon mandat el va començar l’any 2009 i l’havia d’haver renovat el 2015. No ho va fer, segons va dir de manera oficial el president del CSJ, Enric Casadevall, perquè malgrat no haver fet dos mandats complets “la filosofia de la norma el que vol és que hi hagi moviment”.

tracking