Política

Guerra oberta a Liberals per la continuïtat de Rossell com a secretari general

Gallardistes i pintadistes s’enfronten sobre si el secretari general continua o no dimitit

Guerra oberta a Liberals per la continuïtat de Rossell com a secretari generalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els liberals van mantenir ahir a la nit una nova reunió de l’executiva enmig de la tempesta pel cas Rosell després que el secretari general dimitís i que una setmana després demanés perdó i pretengués que no havia passat res i que per tant podia continuar en el càr­rec. Els pintadistes, segons diferents fonts de la formació, consideren que un secretari general dimitit ha de ser renovat o canviat, però per un organisme competent i no perquè l’implicat digui que ara s’ho ha repensat. El conflicte per la dimissió de Rossell, un dels homes del nucli dur de Jordi Gallardo i que aspira que l’actual vicepresident substitueixi Josep Pintat com a proper cap de la llista liberal, és l’actual camp de batalla entre gallardistes i pintadistes.

La posició dels pintadistes, formats per Unió Laurediana i una part d’Ld’A, ha enfurismat els gallardistes, que controlen l’executiva i també són majoritaris en bona part del comitè. Fins al punt que part dels seguidors de Gallardo, segons fonts properes a aquest sector, parlaven ahir de la possibilitat de fer un cop de força per trencar la coalició actual entre liberals i Unió Laurediana. Consideren que els pintadistes estan aprofitant un calentón de Rossell com a mitjà per aconseguir el principal objectiu, que no és un altre, segons aquestes fonts, que anul·lar el procés de primàries que el partit va aprovar com a sistema per elegir el cap de llista per als propers comicis. Els gallardistes consideren vital mantenir el sistema de primàries perquè donen per fet que com controlen el partit podran fer que s’elegeixi Gallardo com a cap de llista. El posicionament de trencar amb UL, segons les mateixes fonts, no seria majoritari entre els gallardistes perquè saben que la part de la formació que no s’ha decantat entre cap dels dos aspirants estaria en contra d’acabar amb la coalició.

La trobada d’ahir a la nit havia de servir per veure quin és l’estat de la situació i si hi havia formes per bastir ponts entre les dues cor­rents. Els pintadistes es mostren, però, molt molestos per com s’han estat fent les coses per part de l’executiva presidida per Jordi Gallardo.

LA MASSANA S'HO MIRA ESPECTANT I PENSANT EN BARÓ

El conflicte entre pintadistes i gallardistes té com a espectador de luxe el cònsol massannec David Baró. L’elecció del cap de llista a través de les primàries deixava Baró, no afiliat als liberals i que ho havia estat als demòcrates, gairebé fora de les opcions de ser el cap de llista d’Ld’A els pròxims comicis. Baró, però, segons fonts massanenques, està seguint atentament el curs de la guerra entre les dues faccions liberals perquè l’eliminació de les primàries l’hi tornaria a obrir la porta (tot i que ell sempre ha negat que vulgui ser candidat). Dins de la Massana hi ha membres de diferents tendències. La prova més evident és que consellers com Judith Pallarès (gallardista) i Joan Carles Camp (pintadista) mantenen posicionaments diferents tot i ser de la mateixa parròquia. Però les mateixes fonts apunten que la gran majoria dels liberals massanencs es posarien ràpidament en moviment si el cònsol major finalment optés per entrar en la lluita per ser el proper cap de llista liberal.

tracking