Crítiques dels transportistes pel tancament dels accessos des de França

Està prohibit el pas de camions per l’RN-22 des de diumenge a la nit

Crítiques dels transportistes pel tancament dels accessos des de FrançaVALLNORD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gerent de l’Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants (ATMV), Víctor Filloy, va lamentar ahir la prohibició del pas de camions de gran tonatge (els vehicles superiors a 19 tones) per l’RN-22, l’RN-320 i l’RN-20, la via d’accés a França, dictada per les autoritats gal·les des de les deu de la nit del passat diumenge. El vet es mantenia ahir al tancament d’aquesta edició i havia provocat, segons Filloy, que dos camions de l’associació es quedessin colgats a la carretera. Des de l’Amtca no s’entén que després del compromís adquirit per part de les autoritats franceses de fer tot el possible per evitar la prohibició de la circulació per la carretera que comunica el Pas de la Casa amb Ax-les-Thermes, “a la primera nevada ja se’ns ho prohibeixi”.

Etiquetes:

Filloy va recordar que el Govern els va informar que França s’havia compromès a reforçar el dispositiu per netejar les carreteres en cas de nevades. També va indicar que les autoritats del veí del nord havien parlat de millorar el sistema per revisar els camions de gran tonatge per deixar passar els vehicles que portessin equipaments i no fer una prohibició general com fins ara. “Esperem que els anuncis que va fer públics l’administració andorrana de més efectius, més maquinària i el control d’equipaments, es compleixin”, va dir.

El gerent sí que va felicitar el Govern per la decisió anunciada ahir d’obrir les barreres del túnel d’Envalira el temps que la neu obligui a tancar el port.

LES NEVADES DEIXEN ENTRE 35 I 40 CENTÍMETRES A LES COTES MÉS ALTES

La nevada que es va iniciar la tarda-vespre de diumenge i que va continuar durant tot el dia d’ahir va deixar entre 35 i 40 centímetres a les cotes més altes del país. Grandvalira va informar de la caiguda d’entre 20 i 35 centímetres de neu a les cotes altes, mentre que Vallnord va anunciar-ne d’un màxim de 40 a la Coma d’Arcalís. Quant a les carreteres, al tancament d’aquesta edició calien equipaments des de Soldeu fins al Pas de la Casa i per accedir a Arcalís. El port d’Envalira va estar tancat al trànsit des de les 9.10 del matí fins a dos quarts de sis de la tarda. El Govern va fer públic que a partir d’aquest hivern el peatge del túnel d’Envalira serà gratuït tota l’estona que estigui tancat el port. Ahir es va aplicar la mesura per primera vegada.

La jornada no va ser complicada quant a circulació, tot i que van caldre cadenes des de la Massana i Encamp bona part del dia. Des de l’1 de novembre és obligatori dur equipaments.

Crítiques dels transportistes pel tancament dels accessos des de França

tracking