L'home ingressat a presó per abús sexual a un menor és l'oncle del nen

El menor tenia 8 anys en el moment dels fets que van detectar els protocols

L'home ingressat a presó per abús sexual a un menor és l'oncle del nenFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’home que va ser detingut la setmana passada a Soldeu acusat d’abusar sexualment d’un menor va ser denunciat per la policia després que es posessin en marxa els protocols de seguiment relatius als infants per detectar aquest tipus de situacions. Segons ha pogut saber el Diari, els abusos sexuals es van produir fa dos anys, quan el menor en tenia vuit, i no van ser denunciats per la família de la víctima. El presumpte autor dels abusos, resident argentí de 36 anys, és l’oncle del menor i no vivia amb ell quan es va produir l’agressió sexual.

Etiquetes:

Un cop es va posar en marxa el protocol –la majoria de les vegades és una actitud impròpia per a l’edat del menor la que fa despertar les sospites dels professors que ha pogut patir algun tipus d’agressió física o sexual i a partir d’aquest moment entren en escena els serveis socials–, la investigació va portar la policia a portar els fets davant la Batllia i que aquesta dictés l’ingrés a la presó del resident. L’home, en el moment de ser detingut, ja no tenia contacte amb la família del menor, que malgrat sospitar que hi havia hagut una agressió al nen no la va denunciar.

El resident argentí està a la presó com a presumpte autor d’un delicte contra la llibertat sexual, concretament per actes sexuals sense consentiment. L’home s’ar­risca a una pena de presó d’entre 3 mesos i tres anys si només se’l considera autor d’abusos sexuals. En el cas que hi hagués hagut accés carnal la pena podria arribar als 10 anys. El fet de ser familiar de la víctima és un agreujant.

tracking