Esquí

Dubtes a Encamp sobre la inversió de Saetde a Arcalís

Dubtes sobre si la societat concessionària de les pistes encampadanes ha de ser la titular de les accions a Ordino

Dubtes a Encamp sobre la inversió de Saetde a ArcalísFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La possible oferta que Saetde faci per convertir-se en el soci majoritari d’Arcalís genera dubtes a la corporació d’Encamp sobre si s’ha de fer en nom d’aquesta societat o si la via més correcta seria Pas Grau Internacional, on l’administració local no té cap participació accionarial. El posicionament inicial del comú, segons el cònsol major, és que “no veiem malament” la inversió de la societat a les pistes d’una altra par­ròquia mentre es garanteixi la que s’estima que ha de fer a Pas de la Casa-Grau Roig. Tanmateix, les fonts consultades indiquen que consideren que la decisió de comprar accions de Secnoa ha de ser avalada pel comú perquè una operació així hauria de comptar amb més vots que els d’una majoria simple que representaria el soci majoritari en solitari.

Des del comú s’entén que caldria una majoria que es podria titllar com qualificada i que per això caldria comptar amb el suport de la corporació com a titular del 34% de les accions de Saetde. Aquesta opinió està avalada per la de dos advocats que el comú ha consultat ja i que fan la mateixa lectura que feia el comú abans de contactar amb els juristes. La interpretació del soci majoritari de la concessionària de les pistes encampadanes, Joan Viladomat, però, és que no necessita el vot favorable del comú per aprovar l’operació d’Arcalís, segons les mateixes fonts. Raó per la qual estima que podria concórrer al concurs que Ordino preveu convocar en unes setmanes per permetre l’entrada de capital privat a Secnoa, que s’ha xifrat en una aportació de tres milions d’euros més un aval de set milions per fer les inversions previstes al pla director per fer-se amb el 76% de les accions de la societat ordinenca.

Per evitar la implicació del comú d’Encamp en una altra parròquia l’alternativa, expliquen les fonts consultades, passaria perquè es presenti l’oferta per Arcalís en nom de Pas Grau Internacional, per ser una societat sense implicació comunal que, per tant, no hauria de donar el vistiplau a l’operació, i perquè és amb la que Joan Viladomat fa inversions en camps de neu d’altres països on ja treballa. L’altra opció podria ser que la proposta per a Arcalís es presentés en nom de la família Viladomat, tot i que en aquest cas les fonts sostenen que en no ser titular de cap estació com a tal no podria acreditar l’experiència en el món de la neu que formalment es pogués exigir.

El posicionament del comú es decidirà després de la reunió que Viladomat els va anunciar que es faria per explicar-los els detalls de l’oferta per gestionar Arcalís.

tracking